INEDIT

Mașinile pe șenile care fac senzație în Munții Banatului. Una pentru ordine publică, alta pentru distracția publicului

De la începutul acestui an, pe Muntele Mic funcţionează cel mai nou post de jandarmi montani din România, care acţionează pe traseele din această parte a Munţilor Banatului.

Distractie pe patine

Postul este dotat cu o autospecială Duster, pe şenile, care este folosită de echipajele de jandarmi în zonele mai puţin accesibile autoturismelor.

RETIM

„Va creşte mobilitate echipajelor postului atunci când trebuie să acorde sprijin turiştilor. În felul acesta, se vor deplasa mult mai repede pe teren accidentat, atunci când este zăpadă sau noroi”, arată Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin.

Acesta a mai precizat că atribuţiile noului post de jandarmi sunt: menţinerea ordinii publice pe traseele turistice, pe pârtiile de schi şi în celelalte zone de agrement, căutarea şi descoperirea persoanelor aflate în dificultate în zona montană şi intervenţia pentru rezolvarea apelurilor prin sistemul unic de urgenţă 112.

Tot pe Muntele Mic mai funcţionează un restaurant-ratrac. Un mic restaurant mobil, amplasat pe o şenilată care îşi poate găsi loc oriunde pe munte. În plus, deasupra are amenajat un pupitru pentru DJ, cu boxe şi generator, astfel că şi distracţia e asigurată. Restaurantul pe şenile aparţine firmei cedată fiilor săi de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns