Evenimente

Două concursuri online, organizate de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș

„Drag de grai” și „Școala de Artă Timișoara” sunt cele două concursuri online pe care Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș le lansează astăzi, 22 februarie 2021.

Distractie pe patine

„Drag de grai” este un concurs de literatură dialectală, desfășurat pe două secțiuni: Recitatori, respectiv Creatori de poezie și proză în grai bănățean. Fiecare concurent trebuie să trimită o înregistrare video de maximum 5 minute, în care recită un fragment de literatură în grai. Înscrierile se pot face până în data de 8 martie, pe adresa de email concurs.ccajt@gmail.com.
Pentru a intra cât mai mult în atmosfera Banatului de odinioară, recomandarea este ca, în materialele filmate, concurenții să fie în costum popular. Nu există limită de vârstă și este bine de știut că oricine se poate înscrie la ambele categorii, dar cu un singur text la fiecare dintre ele.
În notarea concurenților, juriul va urmări specificitatea locală a graiului, dicția sau prezența scenică, precum și originalitatea sau valoarea estetică a lucrării prezentate.
La fiecare dintre cele două categorii de concurs vor fi acordate premiile I, II, III.

RETIM

Cel de-al doilea concurs online care începe luni, 22 februarie 2021, la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, se numește „Școala de Artă Timișoara” și se adresează tuturor cursanților Școlii, indiferent de anul de studiu. Concursul urmărește să îi încurajeze pe elevi să își dezvolte aptitudinile necesare interacțiunii viitoare cu publicul, dar și să îi promoveze pe cei mai talentați dintre ei. Cei care doresc să se înscrie la concurs trebuie să trimită profesorilor coordonatori, până în data de 15 martie 2021, înregistrări video sau fotografii, în funcție de specializare la care participă. Materialele vor fi trimise apoi, până în 19 martie, pe adresa de email concurs.ccajt@gmail.com. După perioada de jurizare, rezultatele vor fi anunțate în ultima zi a lunii martie. Fiecare secțiune a concursului va avea premiile I, II, III.

Toate detaliile despre cele două concursuri sunt disponibile și pe site-ul www.ccajt.ro. Câștigătorii competițiilor vor fi promovați pe platformele media ale Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș și vor fi implicați în acțiunile viitoare ale instituției.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns