Evenimente

Echipa Facultății de Drept, din cadrul UVT, s-a calificat în etapa finală a unui prestigios concurs internațional

În perioada 5 februarie – 21 martie 2021 s-au desfășurat rundele internaționale regionale ale concursului European Human Rights Moot Court Competition, prestigios concurs studențesc de drepturile omului, aflat la a 9-a ediție, organizat de ELSA International, în cooperare cu Consiliul Europei, Curtea Europeană a Drepturilor Omului și European Human Rights Association.

RETIM

În etapa finală a competiției s-au calificat 18 echipe, printre care și cea a Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Accesul în această etapă s-a făcut pe baza memoriilor scrise pregătite de participanți și a rezultatelor obținute de aceștia la procesele simulate din rundele regionale.
Echipa Facultății de Drept din Timișoara este compusă din Lorena Lazea, Iulia Ungureanu, Raluca Țigla și Slaven Nichici (studenți în anul III).

Fidelity by Iulius Mall

Competiția constă într-o simulare a procedurilor în fața Curții Europene a Drepturilor Omului, în care echipele participante prezintă argumentele părților dintr-o cauză vizând dreptul la respectarea vieții private, libertatea de întrunire, dreptul la un proces echitabil și dreptul la un remediu efectiv, într-un stat care a derogat de la obligațiile prevăzute în Convenția Europeană a Drepturilor Omului în contextul unei epidemii cu care se confruntă.

„Științele juridice oferă un amplu cadru al competitivității și performanțelor notabile. Echipa de studenți ai Facultății de Drept din UVT, care participă la competiția europeană European Human Rights Moot Court Competition merită încurajările și felicitările noastre nu doar pentru că obține, din nou, rezultate notabile într-un concurs de elită, ci și pentru că este un promotor al brandului UVT în spațiul public, ca model al performanței internaționale”, a declarat rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Pregătirea echipei Facultății de Drept din Timișoara a fost coordonată de doamna prof.univ.dr. Raluca Bercea și doamna lect.univ.dr. Sorina Doroga.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns