Evenimente

EcoHora. Artiști bănățeni invită la o acțiune de ecologizare la Dumbrăvița

Cunoscuți și îndrăgiți artiști și soliști din Banat participă, în acest sfârșit de săptămână, la acțiune de protecție a mediului. Carmen Popovici Dumbravă, Iasmina Iova, Liliana Laichici, Georgiana Necșa, Mihaela Petrovici, Sebastian Roșca, Adrian Scorobete, Raluca Stanca, Brândușa Stănescu, Nicolae Stănescu, Felicia Stoian și Dumitru Teleagă vor fi sâmbătă, 18 iulie, la Dumbrăvița. În EcoHoră se vor prinde și dansatori și instrumentiști de la Ansamblul Profesionist Banatul.

Distractie pe patine

”Artiștii bănățeni vă așteaptă alături de ei – știm cu toții că gândurile bune trebuie ajutate și de fapte! EcoHora urmărește să păstreze tradiția românească, în special cea bănățeană, precum și vocația culturală pentru curățenie – a casei, a gospodăriei, a câmpului, dar și curățenia interioară a comunității”, este mesajul organizatorilor.

RETIM

EcoHora este un concept care reunește toate elementele dragi bănățeanului: folclorul, gospodăria, satul, pădurea din apropiere. Acțiunea de sâmbătă este un proiect pilot pentru viitoare campanii ecologice, educative și culturale în care vor fi implicate personalități ale vieții artistice bănățene.

„Grija pentru mediu este intrinsecă tradiției românești. Gospodăria bănățeană tradițională este ecologică și sustenabilă mult dinainte ca aceste concepte să devină parte a culturii contemporane, la fel și vatra comunității, câmpul sau împrejurimile. Suntem convinși că vocația culturală si preocuparea naturală pentru curățenie definesc și astăzi spiritul Banatului și este important să mobilizăm aceste energii. Mă bucur de entuziasmul colegilor mei și sper să ni se alăture cât mai mulți voluntari”, spune Liliana Laichici, managerul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Locul de întâlnire pentru EcoHora este Dumbrăvița, strada Conac nr. 51, la ora 9.30. Organizatorii pun la dispoziție mănuși de unică folosință și saci menajeri.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns