Evenimente

Expoziție Oravitzan, la Timișoara. 80 de opere, expuse în opt săli

În anul în care Timișoara se bucură de titlul de Capitală Europeană a Culturii, orașul găzduiește un eveniment cu adevărat special – vernisajul expoziției „Spațiile Oravitzan”.

Fidelity by Iulius Mall

Vernisajul Expoziției „Spațiile Oravitzan” are loc la Muzeul Național al Banatului, etajul Bastionului Maria Theresia, joi, 14 septembrie 2023, de la orele 13:00 – Deschiderea expoziției, și orele 15:00 – Masă rotundă dedicată creației maestrului Silviu Oravitzan, în Sala Revoluției a Palatului Administrativ.

RETIM

Acest eveniment de excepție este organizat de Muzeul Național al Banatului în colaborare cu Fundația „Oravitzan” și se desfășoară sub egida Consiliului Județean Timiș. Vernisajul aduce în atenție o expoziție care va deschide o fereastră către universul artistic al maestrului Silviu Oravitzan, un artist care a reușit să împletească armonios tradiția și modernitatea în creațiile sale.

Expoziția „Spațiile Oravitzan” oferă publicului ocazia de a explora cele 80 de opere expuse în 8 săli, dezvăluind conexiunile profunde dintre tradiția bizantină și contemporaneitate, exprimate prin simboluri universale. Central în această expoziție se află o donație generoasă a maestrului Oravitzan, constând în 12 opere inedite care ilustrează măiestria și evoluția sa artistică.

Silviu Oravitzan, un nume venerabil în lumea artei, la vârsta de 81 de ani, rămâne un exemplu de inspirație și creativitate pentru întreaga comunitate artistică. Cu o carieră ce se întinde pe mai multe decenii, artistul a reușit să cucerească atât scena națională, cât și cea internațională, obținând numeroase premii și distincții. Creațiile sale poartă amprenta unei dedicări absolute față de artă și o profundă iubire pentru Dumnezeu, reflectate în fiecare operă.

Vă invităm să participați la această sărbătoare a artei, să descoperiți universul inconfundabil al maestrului Silviu Oravitzan și să celebrăm împreună o viață dedicată frumosului și spiritualității. Vernisajul expoziției „Spațiile Oravitzan” va fi o oportunitate unică de a experimenta puterea artei de a transcende timpul și de a ne conecta la esența umană prin intermediul creativității.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns