Evenimente

Expoziție unică în România, la Bastionul Theresia din Timișoara. Publicul va interacționa cu lucrările designerilor

Prima expoziție din România de design multisenzorial, SENSORIA, va fi deschisă vizitatorilor între 1-3 noiembrie, la Bastionul Theresia din Timișoara.

Distractie pe patine

Publicul va interacționa cu lucrările designerilor cu ajutorul văzului, mirosului, auzului, atingerii și al gustului. SENSORIA este cel mai mare și mai complex eveniment din seria Timișoara Design Days 2019(platformă de promovare și expunere a creațiilor designerilor autohtoni), organizat de Timișoara Design Days și Cluj Design Days.

RETIM

„Timișoara Design Days / The Exhibition” este o expoziție multisenzorială, numită SENSORIA și este curatoriată cu produse de design care invită vizitatorii la experiențe tactile, olfactive, acustice și chiar gustative. Astfel, vizitatorii au ocazia să își antreneze toate simțurile în moduri inteligente și inovatoare. Spațiul expozițional e conceput în așa fel încât instalația de lumini se oprește la intervale fixe de timp pentru a crea un ambient întunecat în care produsele de design pot fi explorate prin orice alte simțuri decât cel vizual. Expoziția SENSORIA, prin obiectele foarte stimulante ale designerilor, are capacitatea de a trezi emoții, invocă atmosfere specifice sau chiar momente nostalgice din propriile amintiri ale vizitatorului. E o expoziție care ne provoacă percepția față de obiectele de zi cu zi în moduri noi și inedite”, spune Adrian Balcău, curatorul expoziției și fondatorul Cluj Design Days.

Design Happening-ul presupune ca trei designeri, care au același set-up, aceeași cantitate de material și aceeași limită de timp să creeze ceva inedit. Astfel, timp de 2 zile, designerii vor face creații chiar sub ochii spectatorilor, iar procesul face parte din expoziție. Va avea loc și un Fashion Show deosebit, mai exact, un spectacol de dans contemporan cu articolele vestimentare provenind din cele mai recente colecții ale designerilor locali din Cluj-Napoca și Timișoara, produs de compania de dans contemporan Unfold Motion, din Timișoara, dar și tururi ghidate pentru copii cu interacţiuni prin joc cu designul senzorial.

Proiectul cultural Timișoara Design Days este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Județean Timiș.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns