Evenimente

Festivalul lavandei curcubeu are loc în weekend, într-un sat din Banat

E al treilea an în care gazdele unui lan de lavandă din Banat își deschid porțile pentru iubitorii acestei plante impresionante. Festivalul “Lavanda Curcubeu” are loc la Utvin, un sătuc aflat la doar un kilometru de Timișoara, chiar în acest weekend, 12 și 13 iunie. În ambele zile, accesul doritorilor este permis între 10 dimineața și 20 seara.

Distractie pe patine

La festival se poate ajunge cu mașina sau bicicletele, locația fiind aproape de pista de biciclete Timișoara- Serbia, care se întinde de-a lungul Begăi. Timp de câteva ore, veți avea parte de o experiență inedită în mijlocul naturii, înconjurați de florile și parfumul îmbătător și relaxant al lavandei, de zumzetul albinelor și de ciripitul păsărelelor . Copii se vor juca la locul special amenajat pentru ei.

RETIM

“Evenimentul va fi si anul acesta caritabil. Grădina va fi deschisă pentru vizitat și cules. Intrarea este 10 ron/ adult, iar pentru copii accesul este gratuit. Veti primi din partea nostra un saculet cu lavandă”, este mesajul organizatorilor.

La festival, faceți cunoștință cu mai multe soiuri de lavanda mov, albă și roz, aflând multe informații legate de plantarea, întreținerea și tăierea corectă a lavandei. Culege-ți-vă propria lavandă. Recoltarea florilor se va face cu foarfecele primit de la noi în plăsuțe de hârtie cumpărate de la standul cu produse din lavandă. Este interzisă ruperea lavandei cu mâna!

Veți putea face poze în decorul și cu recuzita pregătite cu mare drag pentru voi de către fotograful Alina Florina Pele , cea care a realizat și pozele de copertă ale evenimentului. Detalii complete despre întregul eveniment găsiți aici.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns