luni, aprilie 6, 2020
Evenimente

Filmul „Mo” rulează în cinematografele din România. Avanpremiere sunt programate în nouă orașe, printre care Timișoara și Lugoj

„Mo”  este debutul regizoral al lui Radu Dragomir. Din distribuția filmului fac parte Răzvan Vasilescu, Dana Rogoz și Mădălina Craiu. Filmul spune povestea a două prietene care sunt prinse copiind de cel mai sever profesor din facultate. După ce acestea îl roagă să repete examenul, profesorul le invită la el acasă. Aici, cele două studente vor fi supuse unui examen neaşteptat. Totul pare o glumă, până când Mo îşi pierde controlul.

Este un proiect independent, care s-a născut cu mulți ani în urmă.

”Ideea acestui film mi-a venit după ce am văzut o știre la TV cu o studentă de la Cluj, care își filmase pe ascuns profesorul în camera lui de cămin, în timp ce acesta îi cerea să întrețină relații sexuale în schimbul promovării examenului, la care o picase timp de 3 ani la rând”, spune regizorul Radu Dragomir.

Filmările au avut loc în 2017 și 2018 la București. „Mo” a fost selectat în competiția oficială de la Festivalul de la Sarajevo, cel mai important festival de film din Europa de Est, iar în România a rulat în avanpremieră la TIFF. A fost extrem de bine primit atât de către public, cât și de către presă și critica de specialitate.

Dana Rogoz a revenit astfel în atenția fanilor și a presei cu rolul din acest film pe care l-a regizat chiar soțul ei, Radu Dragomir.

”El a scris scenariul ăsta cumva pentru mine,  a fost cumva un debut al nostru. A fost o ambiţie foarte mare a noastră, a fost ceva ce ne-am dorit foarte mult.(…)E în mod evident o construcţie de personaj, cei care mă vor vedea vor fi surprinşi, mai ales că există o etichetă sau un fel de a mă privi de dinainte, din timpul celorlalte proiecte”, spunea actrița despre rolul ei.

Dana Rogoz și regizorul Radu Dragomir vor fi prezenți la Timișoara joi, 3 octombrie, de la ora 19,30, la Cinema City Timișoara Shopping City la avanpremieră. Filmul va rula joi și la Lugoj, de la ora 20:30, Cinema Bela Lugosi.

MO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns