Locuri din Banat

FOTO Reșița, dată exemplu de ADR Vest pentru implementarea unui proiect de 52 de milioane de lei

Agenția de Dezvoltare Regională Vest  prezintă un exemplu de bună practică în privința implementării fondurilor Regio-POR în Regiunea Vest. Este vorba despre Reșița, unde se apropie de finalizare un proiect complex de revitalizare a zonei centrale a municipiului.
„Vă prezentăm în continuare stadiul acestei investiții, care are drept scop reducerea deplasărilor cu autoturismul și promovarea transportului alternativ nemotorizat, prin măsurile luate, de modernizare sau creare de noi zone pietonale și piste pentru bicicliști, precum și de îmbunătățire a accesului la stațiile de transport în comun și a condițiilor de transfer între diferite mijloace de transport.”, a arată cei de la ADR Vest.
Proiectul are trei componente. Prima, deja finalizată, a vizat modernizarea zonei pietonale centrale a Reșiței, o legătură pietonală între stațiile viitorului traseu al tramvaiului – Piața 1 Decembrie 1918.
O altă componentă finalizată a cuprins modernizarea trotuarelor pe Bulevardul Revoluţia din Decembrie (Podul 7 Noiembrie – Staţia de carburanți MOL).
A rămas în lucru amenajarea de piste de biciclete şi alei pietonale pe străzile de legatură dintre arterele majore de circulaţie Bulevardul Revoluţia din Decembrie şi Bulevardul A.I. Cuza, pentru acces la staţiile de transport în comun (Cartierul Lunca Pomostului, străzile Gratz, George Enescu, Nicolae Titulescu, Nicolae Bălcescu, Bielefeld și Parâng), unde lucrările sunt executate în proporție de 70%.
Data de finalizare a proiectului este, conform contractului, 30 iunie 2021. Valoarea totală a investiției este de 52,5 milioane lei, din care 48,3 milioane lei finanțare nerambursabilă în cadrul #Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

RETIM

Fidelity by Iulius Mall

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns