Un bucătar din Banat pregăteşte cea mai mare găigană care s-a gătit vreodată în această zonă a ţării. Paul Sebastian, din Timişoara, cunoscut pentru faptul că găteşte cu public în proiectul “Bucăria lui Paul”, se pregăteşte pentru ca, sâmbătă, 12 octombrie, la Festivalul Gulaşului de la Buziaş să gătească o găigană uriaşă. Anul trecut , în cadrul aceluiaşi festival, a folosit 1.001 ouă, iar în acest an vrea să-şi depăşească recordul.
“Anul acesta vrem ca să oferim gratuit găigana şi toţi cei care vor mânca din ea vor avea posibilitatea să doneze bani într-o urnă, pentru o familie cu patru copii, de la Becicherecu Mic. Partenerii sunt AVIA Agrobanat, Dealul Dorului, Bucătăria lui Paul şi Asociaţia Cries. O să folosim ouă câte intră în tigaia de doi metri, pe care o avem. Vom găti alături de elevi de la şcolile din Timişoara şi Buziaş, ca să îi obişnuim cu conceptul de voluntariat”, a declarat Sebastian Paul.
În cadrul evenimentului, Bucătăria lui Paul împreună cu Asociaţia Cries vor să atragă atenţia asupra impactului pe care îl are vesela de plastic asupra mediului. “Găigana va fi servită în farfurii din tărâţe presate, care sunt comestibile. Prin acest gest, dorim să atragem atenţia tuturor că se poate înlocui plasticul prin diferite variante şi putem să avem mai multă grijă de planetă”, a mai spus Paul Sebastian