joi, mai 28, 2020
Evenimente

Încă se citește în Banat. O nouă librărie Cărturești la Timișoara

librarie-carturesti

De Ziua Îndrăgostiților se deschide la Timișoara o nouă librărie: Cărturești Operei. Organizatorii au pregătit muzică, vin și 1000 de cărți cadou pentru primii cititori care vor trece pragul librăriei.

Deschiderea va avea loc chiar de 14 februarie, când de la ora 20:00 vor cânta arii de operă soprana Cristina Vlaicu, tenorul Cristian Bălășescu, basul Octavian Vlaicu și pianista Angela Balici din partea Operei Naționale Române Timișoara. De la ora 21:00 este programat un DJ set cu Angel, iar librăria va rămâne deschisă până la miezul nopții.

Cărturești Operei are 320 metri pătraţi şi peste 8.000 de titluri de carte în limba română, 4.000 de titluri de carte străină, cu accent pe ficţiune în limba engleză şi în limba franceză, albume de artă şi arhitectură.

Lanţul Cărtureşti, 37 de librării

Lanţul Cărtureşti, controlat de Nicoleta Iordan şi Şerban Radu, ajunge astfel la un total de 37 de unităţi pe plan local. Conceptul de amenajare a fost semnat de biroul de arhitectură Square One, care a realizat şi conceptul altor spaţii Cărtureşti din Bucureşti, Constanţa, Braşov, Oradea şi Iaşi, şi care a urmărit integrarea identităţii existente a spaţiului cu detalii arhitecturale, de mobilier şi de lumini, scrie Ziarul Financiar.

Cărtureşti este prima librărie-concept din România, deschisă la finalul lui 2000. Printre librăriile flagship ale brandului se numără Cărtureşti Carusel, Cărtureşti Verona, cel mai mare spaţiu dedicat lecturii şi ofertei de carte din Bucureşti sau Cărtureşti Modul, o librărie de cultură vizuală care aduce în plus o grădină interioară, o galerie de artă contemporană şi o cafenea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori: