Evenimente

“Lacul Lebedelor” și “Spărgătorul de Nuci”, puse în scenă la Timișoara de Teatrul din Kiev

Swan Lake Act I Choreography by Peter Martins New York City Ballet Credit Photo: Paul Kolnik studio@paulkolnik.com nyc 212-362-7778

Opera Națională Română Timișoara va găzdui două reprezentații de excepție în acest sezon de toamnă-iarnă. Vor fi puse în scenă poate cele mai reprezentative titluri de balet ale lumii, “Lacul Lebedelor” și “Spărgătorul de Nuci”. Și nu de oricine, ci de artiștii celebrului Teatru Academic Municipal de Operă și Balet din Kiev, Ucraina.

Distractie pe patine

“Lacul Lebedelor”, pe muzica legendarului compozitor rus Piotr Ilitch Tchaïkovski, se joacă de două ori pe 3 decembrie, de la orele 17:00 și respectiv 20:00. “Spărgătorul de Nuci” are o singură reprezentație pe scena operei, programată pentru 23 decembrie de la orele 20:00. Prețul biletelor este de 120 de lei la categoria II sau 150 de lei la categoria I.

RETIM

“Lacul Lebedelor” este poate cel mai cunoscut balet din toate timpurile. Legenda despre prințese transformate în lebede de un vrăjitor rău, în care vraja lui poate fi spulberată numai prin iubirea unui prinț, rămâne și în zilele de astăzi poate cea mai frumoasă poveste de balet ce a fost lăsată posterității.

Feeric și spectaculos, “Spărgătorul de Nuci” face parte din cadourile pe care le oferim deseori copiilor, o poveste ce ii incanta, o poveste ce ii umple cu magie datorită decorurilor și a mișcărilor balerinilor acompaniați de muzica plină de pasiune a celebrului compozitor rus Piotr Ilitch Tchaïkovski. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns