Oameni din Banat

Lansare Voluntaria – spațiu virtual pentru „Schimbă-lume!”

În perioada 7-13 septembrie se desfășoară Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV), ediția cu numărul 19, ce are ca scop aducerea în prim plan a ideii de dezvoltare durabilă a comunității, precum și celebrarea tuturor activităților de voluntariat și, implicit, a voluntarilor.

RETIM

De aceea, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, structura ce reunește 30 de organizații de tineret din județul Timiș, care deține și administrează singurul Centru de Tineret din România acreditat de Consiliul Europei (și printre cele 14 de pe întregul continent), împreună cu Fundația Națională pentru Tineret, lansează Voluntaria – platforma care unește voluntarii și organizațiile din județul Timiș, pentru a produce schimbări cu impact în comunitate.

Fidelity by Iulius Mall

Voluntaria (www.voluntaria.ro) aduce în același spațiu virtual atât organizațiile de tineret, cât și tinerii care își doresc să se implice în programe de voluntariat artistic, cultural și nu numai. Platforma este locul în care tinerii pot afla mai multe despre comunitatea din care fac parte, despre activitățile și evenimentele ce se desfășoară. Mai mult decât atât, aceasta este un spațiu de învățare ce oferă resursele necesare (interviuri, articole, tool-uri) pentru o educație non-formală.

Platforma poate fi accesată la www.voluntaria.ro, iar prin înregistrarea în cadrul platformei, tinerii și organizațiile au la dispoziție o serie de beneficii, prin care se numără: selectarea proiectelor în funcție de domenii, perioadă sau localitate, promovarea  experiențelor lor în cadrul proiectelor, promovarea oportunităților de voluntariat, procedură de selecție direct în cadrul platformei etc.

Pe lângă toate aceste beneficii, platforma reprezintă un mod de promovarea a fiecărei organizației în parte, precum și a activității desfășurate de către acestea, fiind și un spațiu de networking pentru organizațiile neguvernamentale, precum și pentru tineri.

Platforma este un produs realizat de către Fundația Județeană pentru Timiș, prin intermediul proiectului Youth Centers UP II, finanțat prin Corpului European de Solidaritate și cofinanțat de Consiliu Județean Timiș, prin intermediul proiectului Voluntaria.

Mai multe detalii despre platformă puteți găsi accesând pagina de facebook a proiectului: https://www.facebook.com/voluntaria.ro/ sau pe www.voluntaria.ro.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns