Evenimente

Macrame – Unde poți învăța, în două zile, arta înnodării firelor

În perioada 5- 6 februarie 2021, Centrul de Tineret Mansarda Reșița organizează Workshop Arta Înnodării Firelor (sau într-un cuvânt macrame). Probabil prima data când auziți de macramé, gândul va duce direct la mileul de pe televizorul bunicii, la obiectele decorative ce le aveam cu toții răsfirate prin casă sub bibelouri.

Distractie pe patine

Tehnica înnodării firelor a reînviat în ultimii ani într-o formă de expresie modernă, transpusă în anii noștri într-un stil în care se creează diverse obiecte decorative pentru casă. Dintre toate meșteșugurile, pentru tehnica macrameului nu îți trebuie ac, croșetă sau alt instrument pentru înnodarea firelor – ci doar propriile mâini, cunoștințe despre 2-3 noduri, puțină creativitate.

RETIM

„Vom învăța nodurile cele mai utilizate în acest meșteșug, cu care ulterior tinerii vor putea crea nenumărate alte obiecte, vom face 4 decorațiuni diferite din macramé cu un aer modern. Cursul este gratuit, locurile au fost ocupate rapid, după principiul: primul venit, primul servit. Facilitator este Florina Bobar, reșițeancă, tânăr antreprenor care trăiește în Timișoara, de 15 ani voluntar cu experiență al Centrului de Voluntariat Reșița. Pentru acest curs a venit la Reșița cu un obiectiv clar: “să inspire alți tineri să exploreze domenii noi, să-și caute noi pasiuni, să nu le fie frică de încercare”. Florina Bobar ne va ajuta să învățăm ce înseamnă arta de a înnoda șnurul și cum transformăm șnurul în obiecte decorative sau utile. Există diferite noduri ce trebuie învățate dar cu ajutorul lui Flo, totul va fi mai simplu decât pare. Flo este răbdătoare din fire și vrea să împărtășească cu noi ce a învățat la rândul ei, în pandemie”, arată Daniela Lupșan, consilier pentru tineret la Centrul

Organizatorii promit doua zile de muncă, ușoare și distractive, păstrând regulile de distanțare socială.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns