joi, octombrie 28, 2021
Locuri din Banat

Mâncăruri alese, oameni faini și drumeții. Satul din Banat în care e rugă în fiecare weekend

O dată pe an, în majoritatea satelor de lângă Lugoj are loc o rugă a sătenilor. Sărbătorită de obicei odată cu hramul bisericilor din comune, rugile au ca scop aducerea laolaltă a rudelor și prietenilor localnicilor, în jurul unei mese cu preparate tradiționale. Mai apoi, se pleacă spre rugă, acolo unde invitații petrec prin dansuri și voie bună până seara târziu.

Aceste evenimente au loc o dată pe an, însă într-un sat de lângă Lugoj, ruga, sau cel puțin o variantă mai restrânsă a sărbătorii, are loc cel puțin o dată pe săptămână. Este vorba despre satul Margina, acolo unde în zilele de weekend se organizează mese îmbelșugate, mici puneri în scenă a unor dansuri sau cântări populare, precum și alte activități care să-i facă pe invitați să simtă din bucuriile locului.

Invitații sunt și ei de seamă, turiști din toate colțurile lumii, din Europa, America, Asia și chiar Africa. Aceștia se pot bucura de mâncărurile adevărate preparate în casele oamenilor, de muzeele pe care aceștia le-au pregătit cu meticulozitate pentru ei, dar și de activități recreative unice, cum ar fi mersul cu căruța trasă de cai.

Evenimentele dedicate turiștilor români sau străini sunt posibile datorită echipei de la Infocentrul Turistic Margina, singurul infocentru funcțional construit pe bani europeni din Banat. Pentru detalii despre următoarele evenimente, pentru rezervarea unui loc la un tur de sat și pentru un Mic Dejun la Margina cum nu există în alte părți, puteți lua legătura cu cei de la infocentru prin intermediul paginii de Facebook MicDejunLaMargina

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?