Evenimente

Motivul pentru care fațada Operei din Timișoara va fi colorată turcoaz: „Este  o bucurie și o onoare pentru Teatrul Național din Timișoara”

Fațada Operei din Timișoara va fi luminată duminică, 8 octombrie 2023, între orele 19.00 și 22.00 în culoarea turcoaz pentru a marca Ziua Internațională a Dislexiei.

RETIM

„Cuvintele sunt motorul care duce lumea înainte. Dar tot cuvintele pot pune frâne și pot ridica bariere, cu diferite nume:  prejudecăți, etichete, și diferite fețe: umilirea, izolarea, excluderea.În efortul său de a sparge aceste bariere la nivel global, începând cu anul trecut, ONU a declarat ziua de 8 octombrie ca fiind Ziua Internațională a Dislexiei.

Fidelity by Iulius Mall

Dislexia este o dificultate de învățare care afectează circa 10% din populația lumii, dintre aceștia făcând parte numeroși artiști, inventatori, oameni de știință, exploratori, antreprenori de succes, oameni de stat care au schimbat soarta lumii, campioni sportivi etc…”, se arată în anunțul Teatrului Național Timișoara.

Pentru a marca Ziua Internațională a Dislexiei și pentru a contribui la creșterea gradului de conștientizare privind modalitățile alternative de a accesa procesul de învățare, inclusiv prin promovarea noilor tehnologii – realitatea virutală și realitatea augmentată – în educarea copiilor dislexici, pentru a-i ajuta pe copiii cu dislexie să își recâștige încrederea în capacitatea lor de învățare și de integrare, în capacitatea lor de a fi creativi, de a visa și de a-și urma visurile oricât de departe, fațada Teatrului Național Timișoara va fi luminată turcoaz.

„Mesajul reprezintă, în egală măsură, un îndemn adresat societății de a integra aceste noi sisteme de educație și de a integra persoanele diagnosticate cu dislexie, în spiritul pluralității și al varietății de manifestare a spiritului uman”, a mai transmis Teatrul Național Timișoara.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:
Marius Ionescu
the authorMarius Ionescu

Lasă un răspuns