miercuri, octombrie 28, 2020
Evenimente

Muzeul Banatului vă invită la o expoziție inedită, cu pasări și fluturi de noapte

Muzeului Național al Banatului, prin Secția de Științele Naturii, organizează o expoziție de excepție – ”Aripile Nopții”, în colaborare cu Societatea Lepidopterologică Română și Societatea Ornitologică Română.

„Păsările și fluturii de noapte sunt, în perioada următoare, «vedetele» spațiilor expoziționale ale MNaB. «Aripile nopții» este o poveste specială, realizată în colaborare cu Societatea Lepidopterologică Română și Societatea Ornitologică Română. Creaturile nopții, păsări și fluturi, populează o lume stranie, pe care acum o puteți descoperi și studia îndeaproape în mansarda Bastionului Theresia”, transmit reprezentanții Muzeului Național al Banatului Timișoara.

În cadrul expoziției sunt programate și ateliere tematice pentru copii.  Elevii vor învață să colecționeze bufnițe și fluturi în stil Origami, vor studia cu lupa binoculară structura penelor de pasăre, vor desena bufnițe și diferite alte obiecte cu motive specifice acestor păsări și fluturi de noapte. Înscrierile pentru ateliere nu s-au încheiat, iar unitățile de învățământ care își doresc să participe cu elevii pot contacta secretariatul Muzeului Național al Banatului pentru programări.

Expoziția este deschisă până în 30 noiembrie, în mansarda Bastionului Theresia, iar programul de vizitare este de marți până duminică, între orele 10 și 18.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori: