Evenimente

Nadia Murad, laureată a Premiului Nobel pentru Pace, își spune povestea uluitoare la Timișoara

Universitatea de Vest din Timișoara va fi gazda a două evenimente memorabile în data de 23 noiembrie 2023. Invitat special este laureata Premiului Nobel pentru Pace, Nadia Murad. Activista remarcabilă pentru drepturile omului va împărtăși publicului timișorean povestea sa uluitoare și lupta continuă pentru drepturile supraviețuitorilor traficului de ființe umane.

Distractie pe patine

Primul eveniment, programat pentru ora 10:30, va avea loc la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu, pe strada Oituz, nr. 4. Aici, Nadia Murad va fi distinsă cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara, recunoașterea adusă contribuției sale semnificative la promovarea demnității supraviețuitorilor traficului de ființe umane.

RETIM

Seara, de la ora 18:00, Nadia Murad va susține o conferință în Aula Magna a universității, situată pe bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4. Tema conferinței va aborda lupta împotriva acțiunilor de exploatare și traficul de ființe umane la nivel mondial.

Cine este Nadia Murad

Nadia Murad, născută în 1993 în Kocho, Irak, a devenit cunoscută în întreaga lume pentru curajul său exemplar în fața atrocităților comise de Statul Islamic. Răpită la vârsta de 21 de ani, a fost supusă abuzurilor timp de trei luni în captivitate. Cu determinare și reziliență, a reușit să scape și să înceapă o luptă dedicată pentru drepturile omului.

Evenimentele vor include o sesiune de întrebări și răspunsuri, oferind publicului o oportunitate unică de a interacționa cu Nadia Murad și de a înțelege mai bine provocările cu care se confruntă supraviețuitorii traficului de ființe umane.

Pentru a participa la aceste evenimente deosebite, puteți să vă înscrieți în prealabil folosind formularul disponibil la link-ul: https://forms.gle/7pZ59k52TGggPbZEA. Evenimentul va beneficia de traducere simultană, iar participanții pot utiliza aplicația gratuită de telefon mobil Interactio și căștile personale pentru a asculta traducerea.

Această inițiativă face parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală!” și este inclusă în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, sub teritoriul Oameni, stația Reflecții. Evenimentul este finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte și cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023. Parteneri ai evenimentului sunt CTP, UNICREDIT, LINDE GAZ ROMÂNIA și EXIMBANK.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns