Locuri din Banat

O veche cetate de pe Clisura Dunării va fi inclusă în circuitul turistic. S-au executat circa 20% din lucrări

ADR Vest anunță că forma restaurată a Cetății Ladislau, de pe Clisura Dunării, din Coronini, județul Caraș-Severin, începe să prindă contur, pe măsură ce avansează lucrările inițiate acolo cu bani europeni.

RETIM

Fortificația, a cărei ruine le puteți vedea în galeria de imagini de mai jos, datează de la 1427-1428.

Fidelity by Iulius Mall

„Este un proiect complex, care cuprinde consolidarea, restaurarea, conservarea și protecția Cetății Ladislau, realizarea unui punct de belvedere prin amenajarea Turnului 3 de Sud-Vest, conservarea zidurilor și turnurilor cetății cu asize de piatră, amenajarea de platforme și pasarele, construirea unui corp anexă, realizarea de instalații electrice și sanitare, realizarea iluminatului arhitectural și ambiental, amenajarea incintei sitului și realizarea de alei pietonale. Până în prezent s-a realizat un progres al lucrărilor de aproximativ 20% în zonă.”, transmit reprezentanții ADR Vest.
Cetatea medievală va fi introdusă în diverse circuite turistice naționale și internaționale, în vederea creșterii numărului de turiști, și este prevăzută diversificarea serviciilor culturale prin organizarea și desfășurarea a minimum patru evenimente anuale periodice, cu accent pe păstrarea tradițiilor locale.
Obiectivul proiectului este de a dezvolta turismul în zonă prin restaurarea și punerea în valoare a acestui monument istoric și de a crește gradul de informare și interes pentru cultură.
Valoarea totală a investiției este de 19,8 milioane lei, din care 19,3 milioane lei reprezintă finanțare europeană, asigurată prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns