Locuri din Banat

Un sat din Banat vă aşteaptă în această primăvară cu mese îmbelșugate și plimbări cu căruța

Margina, unul dintre satele care promovează tradițiile și meșteșugul Banatului în lume, a dat drumul plimbărilor cu căruțele, meselor îmbelșugate de mic dejun și atelierelor de toate felurile pentru turiști. Începând cu luna martie, doritorii se pot înscrie la evenimentele organizate de Centrul Turistic Margina, unul dintre puținele centre turistice din România care funcționează la capacitate maximă.

Distractie pe patine

Și în acest an, turiștii își pot începe periplul prin Margina cu un mic dejun copios format din bucate tradiționale, făcute în casele localnicilor. Nu vor lipsi preparatele pe bază de carne de porc cum sunt mezelurile de casă, untura pe pâine, dar nici prăjiturile făcute de gospodine pricepute. Localnicii vor pregăti și preparate de bază pentru brunch, supe și tochituri de neuitat pentru participanții la evenimente.

RETIM

După mesele copioase, doritorii se vor îmbarca în căruțe și vor face turul satelor de la Margina. Vor opri la sintești acolo unde vor vizita un muzeu al satului, după care vor învăța despre olărit și opincărit la atelierele dedicate. Vor vizita și biserica din lemn, pentru că turul își dorește să arate călătorilor și din partea spirituală atât de importantă pentru localnici.

Cei care vor să își rezerve un loc la unul dintre evenimentele de tipul Mic Dejun la Margina pot să scrie un email la infocentrumargina@yahoo.com sau să lase un mesaj pe contul de Facebook dedicat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns