INEDIT

Primele berze au sosit în Banat. Două cuiburi, de la Cărpiniș și Carani, pot fi urmărite live

FOTO Arhiva

Vestea care aduce primăvara în Banat: primele berze din sezonul 2024 și-a făcut apariția în localitatățile Carani și Cărpiniș.

RETIM

La sosirea sa în Cărpiniș, barza a rămas câteva minute în recunoaștere și-a odihnit aripile obosite după lungul drum parcurs. După momentele de odihnă, a luat din nou zborul, în căutarea hranei necesare pentru a-și începe sezonul de reproducere.

Fidelity by Iulius Mall

Odată cu revenirea berzelor în Banat, a fost reluat și interesul publicului pentru activitatea lor. În județul Timiș, funcționează două camere video care transmit în direct pe internet (aici) via WildWatch Romania, inițiativa coordonată de Cristian Ilea. Imaginile din cuibul monitorizat video, transmise în timp real, sunt urmărite cu mare interes de către un număr în creștere de privitori.

Proiectul Wildlife Romania, implementat de WildWatch Romania, are ca scop dezvoltarea comunicării și educarea publicului prin intermediul imaginilor filmate și a fotografiei. Secțiunea LIVE a site-ului wildliferomania.com, care include și „Cuibul de barză albă din Carani”, reprezintă un proiect pilot ce a stârnit un interes remarcabil în rândul iubitorilor de natură și al celor interesați de conservarea speciilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns