Evenimente

Prototip nou de tramvai construit de turci pentru un oraș bănățean

Primăria Reşiţa a semnat la sfârşitul săptămânii trecute un contract în valoare de peste 135 de milioane de lei cu turcii de la Durmazalar Makina pentru achiziţia a 13 tramvaie.

Distractie pe patine

Municipiul Reşiţa va avea în curând tramvaie noi, cu un design foarte interesant, realizat în premieră de firma furnizoare. Achiziţia a fost derulată prin Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, în calitate de partener în proiectul «Achiziţie mijloace de transport public – tramvaie 18 m, bidirecţionale, Reşiţa» – SMIS 128119.

RETIM

Valoarea totală a contractului este 135.362.500,00 lei, cu termen de livrare de 24 luni de la data semnării. Finanţarea va fi asigurată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Contractul prevede că tramvaiele vor avea podea 100% coborâtă pe toată suprafaţa disponibilă pentru pasageri, vor fi acţionate pe curent alternativ, cu recuperare de energie la frânare. Viteza maximă de circulaţie prevăzută este de 70 km/oră, reglabilă, limitată electronic la 50 km/oră.

De asemenea, tramvaiele vor avea o capacitate de transport totală de minim 92 locuri, din care minimum 28 pe scaune fixe. Cel puţin 4 dintre acestea, situate în apropierea uşilor duble, vor fi marcate corespunzător, fiind rezervate pentru persoanele cu mobilitate redusă sau femei însărcinate, un loc va fi special pentru cărucior de copii şi un loc rezervat căruciorului rulant pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii.

„Au termen de execuţie a tramvaielor doi ani. Dânşii scot acum un prototip nou, arată impecabil. Materialele folosite provin din Germania, de la Siemens şi Bosch, partea de electonică. Boghiurile le fac ei acolo şi eu sunt foarte încrezător în relaţia asta. Sunt convins că vom avea tramvaie foarte bune şi la termen”, ne-a declarat Ioan Popa.

Primarul Reşiţei, Ioan Popa, spune că acesta este un nou pas în realizarea unuia dintre proiectele pe care le-a propus încă de la venirea în funcţie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns