Oameni din Banat

Reșițeanul Claudiu Dolot va conduce Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor

Reșițeanul Claudiu Dolot, 49 de ani, este propunerea PNL pentru funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, post care revine liberalilor ca urmare a negocierilor din cadrul coaliției aflate la guvernare.

RETIM

În prezent, director grup retail al Filialei Caraș-Severin a BCR, Claudiu Dolot are o experiență de 18 ani în finanțe-bănci și 7 ani în administrația publică locală și județeană. A fost director executiv al Agenției de Dezvoltare Economică a județului Caraș-Severin (ADECS, 1996-2003), apoi a intrat în banking, ocupând funcții de manager în filialele teritoriale ale unor bănci cu acționariat austriac: Raiffeisen (2003-2006), Volksbank (2006-2013), BCR (2013-prezent).

Fidelity by Iulius Mall

Claudiu Dolot a urmat Universitatea „Politehnica” din Timișoara, Facultatea de Mecanică, unde a obținut licența în 1995, ca inginer mecanic. În 1999 a absolvit cursul de specializare postuniversitară în domeniul „Drept comercial”, la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Drept.

În perioada 2004 și-a susținut doctoratul cu titlul teza ,,Dezvoltare regională. Politici de eliminare a disparităţilor regionale” și este doctor în Economie. În 2007 a obținut licența în Științe juridice, specializarea „Drept”, după ce a absolvit Universitatea Europeană „Drăgan” din Lugoj, Facultatea de Drept, iar 2009 a finalizat studii de masterat, specializarea „Marketing, audit și expertiză contabilă”, la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, Facultatea de Științe Economice.

Are mai multe lucrări științifice publicate. Este căsătorit și are o fiică.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns