INEDIT

S-a deschis locul fabulos din vestul țării unde puteți vedea peste 35.000 de lalele și multe alte specii de flori și pomi VIDEO

Cele mai spectaculoase grădini aristocrate din România, de la Banpotoc, Hunedoara, s-au deschis sâmbătă, 16 martie, cu câteva zile mai devreme decât termenul anunțat. Deschiderea a fost grăbită de faptul că vremea bună a dus la înflorirea mai multor specii de plante și arbori și ar fi fost păcat ca turiștii să piardă acest spectacol.

RETIM

„Noi aveam programat să deschidem din 21 martie. Dar anul acesta s-a devansat puțin vremea și au înflorit pomii și am fost nevoiți să deschidem puțin mai devreme. Avem și noutăți. Am pus 35.000 de mii de bulbi de lalele, deci de la sfârșitul lunii martie, aprilie și mai, au oamenii ce să vadă. Am făcut un super efort și financiar dar și fizic, că le-am plantat pe fiecare în parte”, a declarat Ramona Morar, administratorul grădinilor, cu câteva zile în urmă.

Fidelity by Iulius Mall

I Giardini di Zoe reprezintă unul dintre cele mai deosebite proiecte de grădinărit din România, avându-l pe Giovanni Salvatelli ca mentor și suflet al întregului demers. Originar din zona Ancona din regiunea Marche, acest italian a transformat patru hectare de teren într-o adevărată atracție turistică în satul Banpotoc, de pe Valea Mureșului, în județul Hunedoara.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns