INEDIT

Se aleg cei mai buni cârnați bănățeni, în festivalul tradițional organizat de „Banater Zeitung”

Ediția din acest an a celebrului eveniment „Worschtkoschtprob”, organizat de ziarul de limbă germană „Banater Zeitung”, va avea loc în comuna timișeană Lovrin. Festivalul, care continuă o tradiție de cinci decenii, este așteptat să adune pasionații de cârnați din întreaga regiune.

RETIM

Degustarea cârnaților Bănățeni va avea loc pe 22 februarie, începând cu ora 12:00, la Căminul Cultural din Lovrin. Participanții, sponsori și abonații ziarului sunt invitați să se bucure de această sărbătoare culinară.

Fidelity by Iulius Mall

Evenimentul va oferi o varietate de delicii, de la cârnați tradiționali la inovații surprinzătoare. În plus față de cârnații bănățeni clasici, participanții vor putea degusta currywurst, cârnați de porc și vită, cârnați cu brânză și multe alte variante de cârnați preparați în moduri creativie.

Un aspect central al festivalului este concursul pentru cei mai buni cârnați afumați de casă, o competiție care atrage atât amatori cât și profesioniști din domeniul culinar. Evenimentul, care inițial era organizat în redacția ziarului pentru a aduce împreună cititorii și jurnaliștii, s-a transformat într-o sărbătoare publică încă din anul 1995, subliniind pasiunea și tradiția locală pentru preparatele din carne.

Festivalul Cârnaților Bănățeni este nu doar o ocazie de a savura deliciile locale, ci și un moment de comunitate și tradiție pentru locuitorii din regiunea de vest a României.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns