Oameni din Banat

Șonc Bar – căruța cu bunătăți cu care un renumit bucătar bănățean face ravagii printre gurmanzi FOTO/VIDEO

Cunoscutul bucătar bănățean Marian Popovici a realizat un concept spectaculos, un stand sub formă de căruță, cu care participă la diverse evenimente, lăsându-le gura apă gurmanzilor. Pe modelul Candy Bar, căruța cu bunătăți a lui Marian Popovici a fost denumită sugestiv Șonc Bar.

RETIM

„Ideea mi-a venit în ultimele luni de pandemie. Am fost invitat să fac o masă de fructe și gazda a spus că era fain să fie lângă și un suport tradițional. Nu am stat mult pe gânduri și am construit căruța. Cred că este cea mai mare din România. Are șase metri lungime și 2,5 metri înălțime”, a declarat Marian Popovici pentru Ghidul Banatului.

Fidelity by Iulius Mall

Căruța este multifuncțională. Se poate face pe ea grătar, se poate găti cu foc, dar are și dozator de bere sau vin.

Cu măiestria care l-a făcut celebru, Marian Popovici transformă Șonc Bar, la fiecare eveniment la care este invitat, într-o operă de artă. „Nu lipsesc jumările, șoricii, cârnații afunați de cerb. Am avut chiar și salam de urs sau iepure afumat.  Avem fasole bătută cu dulceață de ceapă rosie și ardei iute ușor picant, caș, brânză, urdă, pâine cu untură și cu boia. Avem și un cântar vechi pe care l-am curățat din piață de la Bozovici și l-am curățat”, povestește Marian.

Pentru a avea Șonc Bar la nuntă sau ziua de naștere, costul nu este deloc mic. Prețurile pornesc de la 3.500 de euro. Conceptul a prins, însă, foarte bine pentru că programările se fac cu un an înainte. Marian și echipa sa au evenimente programate inclusiv în 2025.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:
Marius Ionescu
the authorMarius Ionescu

Lasă un răspuns