Locuri din Banat

Sprijin pentru Aeroportul Caransebeș, unde un om de afaceri dezvoltă un proiect de 100 de milioane de euro

SC Aeroportul Caransebeş SA, societatea care are în concesiune aeroportul din Caransebeş, are de achitat administraţiei judeţene o sumă totală de peste 1,2 milioane de lei, adică 976.266,07 lei cu titlul de redevenţă, la care se adaugă majorările aferente debitului principal restant, calculate începând cu data de 01.01.2016. Soluţia instanţei privind plata acestor datorii a fost definitivă în anul 2019, arată caon.ro

Distractie pe patine

„Aş vrea să vin în faţa dumneavoastră, într-o şedinţă următoare, cu propunerea ca să îl ajutăm. Dacă mâine îl executăm, pe noi cad cheltuielile cu paza obiectivului şi cu întreţinerea aeroportului. Vrea să facă investiţii acolo, deja aterizează avioane mici particulare din Bucureşti, de aceea m-am gândit să îl susţinem“, a spus Romeo Dunca, în ultima ședină a Consiliului Județean Caraș-Severin.

RETIM

Datoriile Aeroportului Caransebeș sunt înainte ca acesta să fie preluat, în 2019, de către lugojeanul Gabriel Olariu, care are planuri mari pentru obiectivul din Caraș-Severin.  În luna mai, a anului trecut, Olariu a reușit să obțină autorizaţia de funcţionare de la Autoritatea Aeronautică Civilă.

Olariu a precizat că acesta a fost primul pas pentru ca proiectul de transformare a aeroportului să poată demara.

“Aerodromul e partea de pistă şi platformă, însă când ai terminal de pasageri abia atunci eşti considerat aeroport. Noi am autorizat pista şi platformele. Se poate  ateriza în condiţii legale şi oficiale, garantate de siguranţă. Acesta era primul pas şi cel mai important. De aici putem să pornim, să obţinem fonduri şi dezvoltăm.  Noi o să finalizăm terminalul pentru pasageri şi vom autoriza o aerogară internaţională. Asta înseamnă: vamă, poliţie de frontieră, SRI, DSP, DSV tot ce trebuie pentru un aeroport. Abia atunci vom putea să prestăm servicii de îmbarcare internaţionale. Acum putem doar de pe rutele interne”, a mai spus Olariu.   

Lugojeanul, care deține și cea mai sigură parcare de TIR-uri din estul Europei, pe centura Lugojului, a deschis în incinta aeroportului inclusiv un liceu tehnologic privat, unde elevii au parte de pregătire ca să devină tehnicieni mecanici în aviaţie. Gabi Olariu are planuri mari şi își dorește să transforme aeroportul din Caransebeş în cel mai cochet aeroport mic din România. Suma pe care plănuieşte să o investească aici este de peste 100 de milioane de euro.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns