Organizatorii evenimentului Banat Brunch, de la Coșteiu de Sus, vă așteaptă cu o experiență culinară inedită în Banat, sub deviza „Banat Brunch cu Preparate Verzi”, în 6 aprilie 2024.
Tanti Emilia Popa, de la Coșteiu de Sus, comuna Margina, o gospodină cunoscută pentru bucatele sale delicioase, deschide porțile gospodăriei sale pentru un brunch inedit, dedicat celor care apreciază tradițiile culinare autentice și prospețimea ingredientelor de sezon.
„O vorbă locală spune că, în Banat, cel mai bun desert e carnea. Dincolo de glumă, indiferent de ce parte a graniței dintre România și Serbia te-ai afla, bănățenilor le place să pună pe masă cât mai multă carne, în fața goștilor – a oaspeților, adică – aceasta fiind un semn al prosperității. Dar, pentru că satele de aici ascund multe alte comori, iar gospodinele păstrează miracolele perioadei de post, vă invităm, în premieră, la un Banat Brunch cu preparate (mai mult) verzi!”, a anunță organizatorii
Participanții vor avea ocazia să se bucure de preparate inedite precum pastă de leurdă și ciorbă de salată, bucate tradiționale reinterpretate într-o notă modernă și proaspătă. De asemenea, vor fi organizate și drumeții în pădure, pentru a culege plante de sezon, oferindu-le participanților o experiență autentică și interactivă.
Detalii suplimentare și înscrieri sunt disponibile online, pe platforma https://booking.mytransylvania.ro/…/banat-brunch… sau prin telefon la numărul 0723124952. Este o ocazie unică de a descoperi bogăția culinară a Banatului și de a petrece un timp de calitate într-un cadru autentic și plin de farmec.
Meniu:
Ciorbă de urzici/salată
Ciorbă de chimen cu crutoane făcute în casă
Varză călită cu tocăniță de soia
Pârjoale de cartofi și sos de ciuperci
Crumpi părgăliți
Orez de legume
Mazăre zdrobită cu uloi de ludai de la uleinița din Făget
Pastă de leurdă
Salată de vinete cu uloi
Cartofi în dubă
Dovlecei în mujdei
Vinete fripce în crută
Sos de părădaiță
Zacuscă de legume cu ciuperci
Pâine albă, pâine neagră, mălai făcute în casă de tanti Emilia
Mămăligă cu cisăliță
Pentru cei care nu țin un post strict:
Brânză și lapte de capră
Ouă fierte
Desert:
Clătite cu dulceață de afine și caise
Prăjitură fără ou
Figurine cu amoniac
Pancove din pită
Băuturi:
Mursă cu lămâie
Ceai de mentă
Socată
Apă de izvor
Cafea
Activități și ateliere:
11,00 – 15,00
Drumeție la cules de plante de sezon în pădure – urzici, macriș și leurdă
Plimbări cu bicicleta prin sat
Plimbări cu căruța lui Nea Ștefan
Vizită la Biserica de lemn din Margina (cu programare prealabilă)