Oameni din Banat

Timișoreanul Cristian Măcelaru, câștigător al Premiului Grammy

Dirijorul român Cristian Măcelaru a câștigat un premiu Grammy pentru albumul „Wynton Marsalis: Violin Concerto”. Este pentru a doua oară când un dirijor român câstigă un astfel de premiu. Primul a fost Cristian Badea, în 1985.

RETIM

Dirijorul român Cristian Măcelaru, violonista scoțiană Nicola Benedetti și Orchestra Simfonică din Philadelphia au câștigat premiul Grammy la categoria „Cea mai bună interpretare instrumentală solo” pentru albumul ce cuprinde lucrări ale compozitorului Wynton Marsalis.

Fidelity by Iulius Mall

Născut în Timişoara în 1980 şi plecat la 16 ani în Statele Unite cu o bursă, Cristian Măcelaru a devenit 3 ani mai târziu, cel mai tânăr concertmaestru din istoria Orchestrei Simfonice din Miami. Avea să înceapă o carieră internaţională de excepție. Este actualul dirijor șef al Orchestrei Radiodifuziunii WDR din Koln și va prelua conducerea muzicală a Orchestrei Naţionale a Franţei, din 2021.

Dirijorul român și violonista scoțiană au mai fost nominalizați pentru premiul Grammy, tot la această ediție, la categoria Cea mai bună compoziţie contemporană clasică. Titlul a fost însă câștigat de „Higdon: Harp Concerto”, compus de Jennifer Higdon.

„Cum nu sunt singurul român care a obținut acest premiu, mă bucur că au mai existat și alți români care au mai primit această distincție, ceea ce e dovada faptului că există valori culturale cu care ne putem mândri și care să fie exemple pentru o generație tânără care se întreabă unde-și vor găsi ei locul în societatea globală a secolului XXI. Și acesta este motivul pentru care mă bucur că un român a câștigat încă o dată premiul”, a declarat Cristian Măcelaru, luni.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns