Timișorenii sunt așteptați să descopere misterele cafelei, de la boabă la ceașcă, într-un eveniment de neratat pentru fiecare băutor al licorii negre. V-ați gândit vreodată cum ajung boabele de cafea din plantații, în mâna specialistului care îți prepară acea licoare magică, ce îți încânta simțurile în cele mai spectaculoase moduri?
Cum, acel specialist numit barista, alege cafeaua potrivită pentru pentru a satisface gusturile și nevoile fiecărei persoane care îi calcă pragul cafenelei? Cum, după mulți ani și tone întregi de cafea băută, coffee roaster-ul alege profilul potrivit pentru a scoate tot cei mai bun din acel bob verde-gălbui?
“Pentru a face aceasta experientă și mai placută, vă aștept sâmbătă, 4 Iunie, ora 10, la BoabePeNisip să descoperim împreună această „lume misterioasă” a cafelei de specialite. Ce vom face? Vom bea multă cafea! Acum… nu tone, dar suficientă cât să ne satisfacă curiozitatea, și să aflăm cum să distingem diferite note din soiul de cafea, care se numește arabica”, scriu organizatorii evenimentului.
Participanții vor învăța care este diferența dintre cafeaua preparată la espressor și cafeaua la filtru, dar și multe alte lucruri pe care puțină lume le știe despre băutura pe care o savurăm în fiecare dimineață.