Fără categorie

Turiștii care ajung în capitala Banatului vor avea la dispoziție un terminal nou-nouț începând cu 2021

foto: Opinia Timișoareifoto: Opinia Timișoarei

Anul 2021 este unul plin de oportunitate pentru Banat. Chiar dacă ne confruntăm în continuare cu restricții impuse de pandemie, în curând lucrurile vor reveni la normal, grație unui vaccin pe care specialiștii l-au găsit și care v-a repune pe roate întreaga lume. Una dintre cele mai afectate industrii în toată această perioadă a fost cea a turismului.

Distractie pe patine

În fapt, Timișoara urma să fie Capitala Culturală Europeană în 2021, însă evenimentul anual a fost mutat în 2023 tocmai din cauza pandemiei. Asta nu înseamnă că turiștii nu pot vizita Banatul în 2021, mai ales că la aeroportul din Timișoara va fi inaugurat un nou terminal de Sosiri Externe.

RETIM

Proiectul a fost avizat în 2018, iar inițial constructorul a promovat ideea finalizării în luna februarie a lui 2020. Cum pandemia a lovit cel mai tare chiar în primăvara anului trecut, planurile au fost date peste cap. Terminalul, în valoare de 30 de milioane de lei, urmează să fie dat în folosință în luna aprilie a noului an 2021.

foto: Opinia Timișoarei
foto: Opinia Timișoarei

Deschiderea terminalului va scuti de multe bătăi de cap turiștii străini care aterizează pe “Traian Vuia”. Actualul terminal este mic, iar la controlul pașapoartelor, cozile sunt semnificative mai ales dacă aterizează mai multe zboruri unul după altul. 

Pe lângă terminalul nou de Sosiri, la Aeroportul Internațional Timișoara va fi ridicat și un terminal de Plecări Externe, dotat cu 18 birouri de check-in, 6 cabine pentru frontieră și 6 stații de scanare documente automate. Terminalul este estimat la 185 de milioane de lei și ar trebui să fie gata în 36 de luni de la semnarea contractelor.

sursa foto: Opinia Timișoarei

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns