Evenimente

Turul ghidat al Revoluţiei din Timişoara prin orașul de unde a început totul, la 30 de ani de la căderea comunismului

La 30 de ani de la momentul când sute de mii de oameni au ieșit pe străzile României pentru a striga „Libertate!”, timișorenii sunt invitați la un tur ghidat prin orașul de unde a început totul. Organizatorii îi cheamă pe cei interesați să refacă împreună întâmplările lui Decembrie 1989, trecând prin locurile unde s-a scris, cu sânge și curaj, Revoluția de la Timișoara.

RETIM

“Traseul cuprinde punctele importante ale evenimentelor: Biserica Reformată, Judeţeana Partidului Comunist, Catedrala Mitropolitană şi centrul oraşului. Fiecare popas aduce informații mai puțin cunoscute, pe care nu le citești pe Wikipedia, despre zilele ce au marcat ireversibil atât viața noastră obișnuită, cât și istoria României”, scriu organizatorii.

Fidelity by Iulius Mall

Tururile ghidate au loc pe 15 decembrie, între orele 11:00 și 14:00, precum și pe 16 decembrie, de la 10:30, primele două fiind deja complet rezervate. Proiectul este o colaborare în premieră dintre două organizaţii cu experienţă în tururile ghidate: Timisoara Tour Guide şi Asociația București. Iniţiativa este gratuită, apolitică, independentă și limitată la 30 de persoane. Înscrierea se face individual aici.

Pagina evenimentului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns