duminică, septembrie 20, 2020
Locuri din Banat

Un ghid turistic din Timișoara organizează o excursie de vis într-un sat-fantomă din Banatul Montan în toiul iernii

Banatul Montan este locul ideal unde să petreci măcar câteva zile pe timpul iernii. Dacă nu ai însă aceste câteva zile la dispoziție, în acest sezon rece un ghid turistic va organiza o excursie de o zi într-un sat-fantomă aflat chiar în zona considerată una de vis. Excursia va avea loc la Lindenfeld, un sătuc din Caraș-Severin. Va fi prima călătorie din 2020 organizată de “Toiagul de Călătorii”, agenția unui ghid turistic pasionat de ieșiri în natură.

“Vă invit într-o poveste de iarnă cu final în satul Lindenfeld, un sat de munte ”muzeu”, părăsit , care chiar și acum stârnește curiozitatea vizitatorilor și ascunde multe povești interesante despre viața pemilor ce trăiau acolo în inima muntelui. Satul se află la o alt. de 800 m în munții Nemanu, parte compomentă a masivului Semenic, iar la el vom ajunge pe jos într-o drumeție frumoasă de circa 4 h dus- întors.

Traseul este deosebit de pitoresc și are o dificultate ușoară spre medie. (partea spre medie o poate reprezenta un strat de zăpădă mai consistent). După o scrută plimbare prin sat, ne vom opri printre ruinele caselor la o ”șezătoare” în jurul focului pentru a ne încălzi ( cu un ceai cald,un vin fiert)  și a asculta poveștile acestui sat, care a generat și aparația unei cărți și a unui film. La întoarcere dacă va fi suficientă zăpadă vă propun o altfel de coborâre și anume pe sănii! Există suficiente pante ale drumului care pot fi transformate în derdeluș!”, spune Bogdan, ghid la Toiagul de Călătorii.

Lungimea traseului propus este de circa 8-9 km dus-întors, iar durata de aproximativ 4 ore. Diferența de nivel este de 400 de metri, iar nivelul de dificultate este ușor spre mediu. Echipamentul necesar pentru drumeție trebuie să conțină ghete sau bocanci de iarnă impermeabili, haine călduroase, căciulă, mănuși, bețe de trekking, un termos cu ceai cald + apă 1 -1,5l de persoană, precum și hrană din rucsac pentru aprox. 1 zi.

Plecarea în turul de la Lindenfeld va avea loc vineri, 24 ianuarie, la ora 8:00 dimineața. Îmbarcarea este programată la 7:40 din parcarea Carefour/McDonals de pe Calea Circumvalațiunii. Întoarcerea va fi în jurul orei 18:30 – 19:00. Detalii despre costul excursiei și numărul de locuri disponibile găsiți pe pagina evenimentului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori: