Evenimente

Un oraș din Banat se pregătește să introducă trenurile tramvai ca sistem de transport interurban. Acestea vor fi aduse din Germania

Primarul Reşiţei, Ioan Popa, a dezvăluit că face demersuri pentru ca municipiul pe care-l conduce să fie primul oraş din zonă care să introducă tram train-urile ca sistem de transport interurban.

Distractie pe patine

Popa a povestit, în cadrul unei discuţii online,  organizată de către UrbanizeHub România, planurile sale pentru realizarea acestui demers, care va lega de Reşiţa mai multe comunităţi din vecinătatea oraşului.

RETIM

„Suntem pe cale să achiziţionăm două tram train-uri (trenuri-tramvai) din Germania, prin intermediul unui reşiţean care lucrează în administraţia publică în zona Baden-Baden. Cu acestea ne vom licenţa pentru transportul pe cale ferată, iar licenţa o vom da societăţii de transport local, TUR”, a anunţat primarul Ioan Popa.

Primarul Reşiţei spune că aceste tram train-uri ar putea să ajungă la Reşiţa chiar în această toamnă.

„Am vorbit cu primarul din Karlsruhe, care ne-a promis aceste două garnituri, care ar fi trebuit să ajungă la noi în această vară, dar acum, cu pandemia probabil că vor ajunge în toamnă. Urmând ca anul următor să mai fie disponibilizate încă 12. Noi avem nevoie de cele două ca să putea autoriza societatea locală şi pentru astfel de transport”, a declarat primarul Reşiţei.

Edilul cărăşean crede că acesta este un prim pas pentru interconectarea zonelor urbane fără de care nu se poate vorbi despre o dezvoltare a Reşiţei din punct de vedere turistic.

„Distanţa Reşiţa-Timişoara de 100 de kilometri pe calea ferată azi se parcurge în două ore jumătate. În mod normal, ar trebui să se parcurgă în 40-50 de minute. Am discutat, la nivel de ADR Vest, să facem un proiect împreună cu Timişoara, cu consiliile judeţene, astfel încât să putem să interconectăm zone de care să se bucure toată lumea. Şi reşiţenii care merg să lucreze la Timişoara, şi turiştii care vor să ajungă în Banatul de Munte”, spune Popa.

Cele mai importante legături care vor fi făcute după autorizarea acestui tip de transport vor fi cu oraşele Timişoara, Oraviţa şi Anina.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns