Evenimente

Vrei să înveți să modelezi look-ul Timișoarei? Eveniment online despre meseria de arhitect, la ceas aniversar

În acest an, Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Timișoara aniversează 50 de ani de existență, dar și 10 ani de la înființarea secției de Mobilier și Amenajări Interioare. 2020 s-a dovedit a fi însă mai mult decat un prag aniversar pentru facultatea bănățeană. 

RETIM

Provocările ultimelor 10 luni au testat reziliența comunităților de studenți și profesori,  întărind tuturor convingerea că arhitectura nu este doar o artă ce imaginează spații și forme habitabile, cât o practică a întâlnirii și a dialogului în jurul acestui proiect. 

Fidelity by Iulius Mall

“Ne-ar fi plăcut, ca mai ales acum, în acest an de sărbătoare pentru noi, să purtăm mesajul Facultății noastre în toate școlile din România, să povestim elevilor de liceu despre Timișoara- viitoare capitală culturală europeană în 2023- despre comunitățile creative ce-i scriu poveștile de succes și despre rolul pe care școala noastră îl are în creuzetul acestor comunități. Am fi povestit despre o școală dedicată deopotriva căutarilor experimentale dar si tradiției locului. 

La inaugurarea universității noastre, ce a sărbătorit la rândul ei, anul acesta, 100 ani de existență, Regele Ferdinand spunea că nu pereții alcătuiesc o școală cât spiritul ce se regăsește într-însa. Ținem să ne cunoaștem și să ne regasim în acest spirit, chiar și în aceste momente de distanțare.  Va invităm așadar la o întâlnire virtuală ce vă va pune față în față cu profesorii și studenții FAUT, cu experiențele și impresiile lor despre școală, comunitate și oraș”, scriu cei de la FUAT.

Participarea se va face online pe platforma Zoom, miercuri 09.12.2020 de la ora 17:00. Oricine este interesat de subiect poate participa, fie că este sau că își dorește să devină student la arhitectură. Evenimentul este organizat de către Facultatea de Arhitectură și Urbanism (Universitatea Politehnică din Timișoara)  și Oficiul de Consiliere și Orientare în Carieră al Facultății, în parteneriat cu Asociația de la 4.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns