Evenimente

Ziua Internaţională a Ghidului de Turism, sărbătorită la Moldova Nouă

La 21 februarie se sărbătorește Ziua Internaționala a Ghidului de Turism. Este un eveniment organizat de WFTGA – Federația Mondială a Asociațiilor de Ghizi de Turism. Această zi este omagiată prin vizite ghidate gratuite pentru că rolul ghidului de turism este de a face cunoscut publicului larg patrimoniul național și valorile cultural-turistice autentice ale neamului prin programe turistice.

RETIM

Sub genericul „Turism istoric pe Clisura Dunării de Caraș – Severin”, sâmbătă, 19 februarie, începând cu ora 11, Asociația „Dunărea Moldova Nouă”, în parteneriat cu Primăria Moldova Nouă, organizează activități cu prilejul Zilei Internaţionale a Ghidului de Turism.

Fidelity by Iulius Mall

„Ne bucurăm că  putem organiza acest eveniment în condiții de normalitate. Ziua Internaţională a Ghidului de Turism este sărbătorită în fiecare an pe data de 21 februarie, dar pentru că 21 cade la mijlocul săptămânii noi o vom omagia sâmbătă 19 februarie. Suntem la a III- a ediție și membrii voluntari ai Asociației „Dunărea” Moldova Nouă, elevi din clasa IX- a ai Liceului Tehnologic ,,Clisura Dunării”,  clasa de turism vor prezenta la sediul asociației obiective turistice istorice din zona Clisura Dunării  din  Caraș – Severin.  În partea a doua vom vizita obiective din Banatul de Clisură. Se va reveni la asociație unde vom prezenta exponatele celor trei tabere de pictură, organizate în parteneriat cu Primăria Moldova Nouă, Primăria Gârnic și Casa de Cultură din Bocșa. a declarat, ing. Corneliu Martin, președintele Asociației „Dunărea” Moldova Nouă.

Anul acesta programul va fi susținut în mare parte de către elevii voluntari din clasa IX- a ai Liceului Tehnologic ,,Clisura Dunării”,  clasa de turism. Adriana Cerbuc, Evelina Ștefănescu, Rahela Sau, Adrian Arghir, Adelin  Suru și Cristian Iovanovici vor prezenta obiectivele istorice. Prezența viitorilor ghizi de turism în prezentarea și susținerea programului este surpriza acestei ediții.

,, Am început anul trecut în octombrie un seminar didactic metodologic pentru instruirea ghizilor de turism. La acest seminar de introducere au participat voluntari, elevi din clasa IX-a ai Liceului Tehnologic ,,Clisura Dunării”,  clasa de turism. La primul seminar au participat 15 elevi. La al doilea seminar din noiembrie, intitulat, Ghidul de turism au participat doar șase voluntari și ei vor prezenta și susține anul acesta evenimentul. Este o premieră și totodată o surpriză. Tinerii au mai participat și la alte evenimente cum ar fi, depunerea de coroane la 1 Decembrie la Monumentul eroilor, Turismul ecumenic religios din 12 decembrie și Ziua zonelor umede din 21 ianuarie. Cooptarea voluntarilor în această activitate s-a făcut în urma semnării unui parteneriat cu Liceului Tehnologic ,,Clisura Dunării” si desigur cu acceptul părinților. Vă așteptăm cu drag să participați la acest eveniment! ” spune Terezia Berghe, membru al Asociației Ghizilor de Turism din Germania.

Dan TIMARU

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns