Evenimente

Artistul danez Thomas Dambo expune la Timișoara Happy Wall, o instalație prin care trecătorii pot să comunice mesaje

BEGA! este un program principal Timișoara 2021 creat de PLAI împreună cu comunitatea creativă a orașului Timișoara, cu scopul de a activa malurile râului Bega și de a implica locuitorii orașului în activități artistice coordonate de organizații locale și parteneri cu expertiză internațională.

RETIM

În 2019, programul BEGA! a început în martie cu o serie de evenimente de tip pop-up în 5 cartiere ale orasului intitulat BEGA! prezintă The Lightning Project, acesta fiind a doua etapă după spectacolul din 2018 în portul orașului, unde au susținut un spectacol peste 200 de persoane (profesioniști și voluntari amatori). Întreaga structură a fost videomapată, actorii interacționând constant cu conținutul grafic.

Fidelity by Iulius Mall

În această toamna BEGA! prezintă Happy Wall, o serie de instalații interactive, obiectivul principal al acestora fiind implicarea publicului, care este încurajat să interacționeze și să comunice prin mesaje personale sau relevante la nivel social.

Happy Wall este o instalație interactivă a artistului danez, Thomas Dambo, adusă în Timișoara în cadrul programului BEGA!  În această perioadă, în oraș, vor fi prezente trei astfel de instalații, fiecare fiind formată din 1344 de pixeli din lemn, care pot fi rotiți pentru a afișa mesaje, pixelart la scară majoră în spațiul public.

După montarea instalațiilor, un grup local de dezvoltatori de software vor lucra la digitalizarea lor, astfel încât acțiunea fizică/mecanică de scriere a mesajelor pe instalație va fi afișată în timp real, online pe siteul www.plai.ro/bega.

Prima și cea mai mare structură va fi ridicată sâmbătă 2 Noiembrie la Iulius Town, iar în următoarea perioadă vor apărea mai multe instalații în diferite cartiere din oraș, locul  și dimensiunea acestora urmând a fi schimbate o dată pe an, fiind prezente până în anul 2022.

___

Proiect realizat în parteneriat cu Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar “Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.

BEGA! este Hotspot Cultural BRD susținut de Continental și Ness. Centrul Cultural PLAI este PARTENER TIMIȘOARA 2021.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns