Locuri din Banat

Care sunt restaurantele din Banat care au primit cele mai multe aprecieri și cele mai bune calificative de la clienți

Conform Tripadvisor, cel mai mare portal de recenzii din domeniul HoReCa, mai multe restaurante din Banat sunt pe placul clienților și primesc cele mai bune calificative.

RETIM

În topul restaurantelor din Timiș, cu 275 de recenzii și un rating de 4,5, maxim fiind 5, se află VinTo-Gastro Wine Bar din Timișoara.

Fidelity by Iulius Mall

„VINTO este un Restaurant, Wine Bar & Wine Shop în care ne propunem să călătorim prin fascinanta lume a vinului alături de o experienţă culinară de neuitat. Inspiraţi de natură şi de vin, am ales să desenăm acest loc cu materiale naturale, dar mai mult, să gătim în tandem cu cele 4 anotimpuri şi inspiraţi de cultura culinară a regiunilor viticole. Din punct de vedere culinar, vă întâmpinăm cu un meniu a la carte, iar împreună cu somelierii noştri, cu un meniu de Wine & Food Pairing. O lume a vinului și a specialităților gastronomice. Conceptul nostru se bazează pe gastro socializare sau sharing cum se numește în alte tări, și anume vă sugerăm să comandați diferit dar să parcurgeți împreună gustativ”, își prezinte proprietarii restaurantul.

VINTO are un meniu de vinuri ce depășește 230 de etichete iar 50 dintre ele vă așteaptă să le gustați la pahar. Aici puteți să serviți gustări, supe, paste, burger, fel principal, grill și deserturi.

Pe locul al doilea cu cu 226 de recenzii, și un rating de 4,5, se află Restaurantul „La Calul Alb”, tot din Timișoara, specializat în bucătărie europeană.

„Situat în centrul istoric al orașului Timișoara, restaurantul nostru este cadrul unde, ingredientele locale proaspete, creativitatea personalului și arhitectura farfuriei se află într-o simbioză perfectă. Echipa restaurantului La Calul Alb se identifică prin următoarele elemente definitorii: profesionalismul, dedicaţia și dragostea pentru gastronomie și ingrediente de calitate.Rezultatul muncii noastre este o bucătărie ce îmbină savoarea preparatelor din diverse zone ale Banatului, cu accentele bucătăriei contemporane, ce susţine un stil de viaţă sănătos. Abordarea bucătăriei este una modernă, liberă, creativă, cu ingrediente de calitate atent selecţionate de la furnizorii noștri. Nu știm sigur dacă numele casei La Calul Alb vine de la calul de pe care a descălecat în Timișoara prinţul Eugeniu de Savoya, dar suntem convinși că marele general își potcovea aici caii și tot aici le confecţiona harnașamentele. Începând cu anul 1746 cu trecerea vremurilor, această micuţă și frumoasă clădire a fost rând pe rând, casa de locuit pentru mai marii vremurilor, băcănie, curelărie, cabinet de avocatură, atelier de croitorie și broderie, rămânând neschimbat doar numele, LA CALUL ALB”, este prezentarea pe care și-o fac cei de La Calu Alb.

Pe locul al treilea, cu 409 recenzii și 4,5 rating se află Restaurantul Sabres Timișoara, cu specific de preparate din pește. Cei de la Sabres spun că pregătesc, cu drag și răbdare, preparate pescărești de soi, ca pentru prieteni.

„Și cum peștele e la loc de cinste, n-ai cum să nu te lași îmbiat de salatele noastre proaspete, împletite cu mirodenii fine și sosuri seducătoare. Răsfaţă-te cu un prânz rafinat din meniul nostru cu iz mediteranean, urmat de un desert delicios à la Sabres! Adaugă-i un vin bun, alături de prieteni dragi și am schițat rețeta unei seri relaxante. Ori, dacă nu-ți place peștele, avem și-alte bunătăți care să te bucure.Odată ce ne-ai trecut pragul, îți va fi dor să te reîntorci la o porție de tagliatele cu fructe de mare, asezonate cu un sos delicios de roșii cherry cu mirodenii proaspete, cum numai noi știm să preparăm. Iar la ceas de seară îți vei aminti, mai apoi, aroma inconfundabilei salate de somon. Ți-am făcut poftă? Descoperă-ne și redescoperă-te!”, arată reprezentanții restaurantului.

În Caraș-Severin, topul restaurantelor este dificil de făcut și pentru Tripadvisor. Foarte puține restaurante au primit recenzii și au fost catalogate, așa că topul nu e unul foarte exact. Del Centro din Reșița este pe primul loc la restaurante, cu doar 12 recenzii și un rating de 4,5. Specificul restaurantului este italian.

„Del Centro are dorința să fie unic, prin ambientul locației din Resita, și mai ales prin bucătăria elaborată, plină de pasiune și nu în ultimul rând accesibilă, bucătarie pe care vă propunem să o savurați acompaniat de cele mai dragi persoane din viața dumneavoastră”, este prezentarea pe care și-o fac proprietarii pe site-ul restaurantului.

Pe locul al doilea în topul aprecierilor se află un restaurant din Caransebeș, care are un rating mai mic 3,5, dar mai multe recenzii – 36. Este vorba de „La Mărgan”, care nu are nici m[car un site de prezentare, iar printre recenzii sunt câteva care nu au cuvinte de lăuadă mai ales la adresa personalului.

Pe locul al treilea se află Capriccio, un alt restaurant cu specific italian care a strâns 14 recenzii și 4,5 rating.

În județul Arad, pe primul loc în topul restaurantelor, cu 227 de recenzii și un rating de 4,5, maximul fiind 5, se află “Ema del Mar este un restaurant mic și cochet, cu o terasă pe timp de vară, cunoscut însa mai ales pentru calitatea exceptională a mâncării și a serviciilor. Ținta noastră este să oferim invitaților noștri o experiență de neuitat”, spune Nicolae Chiș, director general.

Restaurantul și-a câștigat renumele în scurt timp, fiind unicul loc din Arad, unde se servește una din cele mai bune cărnuri de vită, Black Angus, gătită în diferite rețete. Nu în ultimul rând, alături de o selecție de vinuri internaționale renumite, pot fi servite diferite meniuri cu fructe de mare, precum și o Paella originală, gătită după o rețeta spaniolă.

Pe locul al doilea, în topul Tripadvisor, se află Ristorante Picasso, cu 146 recenzii și 4,5 rating. Specific Italian, International, Mediterranean. Cei de la Picassos e prezintă simplu. „După o experiență în toată lumea de 30 de ani am deschis restaurat Picasso în Arad, unde se pune multă profesionalitate și suflet!”.
Euphoria Biergarten din Arad se află pe locul al treilea, cu 317 recenzii și rating 4.0. Specific American,Bar, European.

„Euphoria Biergarten Arad este continuarea poveștii Euphoria Biergarten din Cluj! Localul a fost deschis în luna noiembrie a anului 2014, iar de atunci a fost și continuă să se afle în topul preferințelor voastre. Mâncarea, atmosfera și decorul sunt cele specifice brandului Euphoria – mesele din lemn masiv, candelabrele imense din sticle de bere, halbele de bere pictate și agățate pe pereți, îți fură privirea încă de la intrare. Spațiul imens, dar și terasa frumoasă de care dispune restaurantul te fac să te simți în largul tău, să te bucuri de momentele de intimitate și să îți savurezi în liniște deliciosul preparat cumpărat. ​

Atracția principală a restaurantului este, fără îndoială, meniul de mâncare și băutură. Fiecare preparat este gătit pe loc pentru tine, din cele mai proaspete ingrediente și de cea mai înaltă calitate, pentru ca gustul autentic Euphoria să te cucerească încă de la prima înghițitură. Fie că alegi pulpa de rață cu sos din vin de Porto și merișoare, servit cu garnitură de cartofi, porumb baby si broccoli sau unul dintre preparatele care pune în evidență carnea de porc, precum T-bone de porc cu grăsime și piele la grătar, vei fi mereu plăcut surprins de aromele simțite. Gustul și aroma mâncării te vor trimite cu gândul la mâncarea de acasă și îți vor trezi curiozitatea și față de celelalte preparate. Vă recomandăm să încercați și unul dintre deserturile noastre. Cheesecake-ul o să se afle sigur în topul preferințelor voastre, alături de sufleul de ciocolată, pentru că știm că nimeni nu poate refuza ciocolata, mai ales atunci când vine în combinație cu înghețată. Mâncarea pentru toate gusturile, atmosfera și decorul restaurantului fac din acesta locul perfect în care să iei masa de prânz sau cina alături de familie și prieteni!”, arată cei de la Euphoria. ​

Dacă aveți un restaurant preferat, e important să lăsați o recenzie pe Tripadvisor și un rating, pentru că mulți turiști folosesc site-ul atunci când vor să găsească un restaurant bun în zona pe care o vizitează.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns