Evenimente

Chiftele de post din linte roșie. Rețetă de la chef Nicolae Tomescu

Ghidul Banatului

Rețeta de astăzi vine de la Chef Nicolae Tomescu. E o rețetă de post sau vegană, ușor de pregătit, iar rezultatul este unul foarte gustos. E vorba despre chiftelele de linte roșie.

RETIM

„Sunt atât de bune si de aromate, se potrivesc de minune atât pentru vegetarieni cât si pentru zilele de post. Pot fi asociate cu o garnitură de cartofi piure, o salată sau servite ca atare alături de un sos de roșii, sos de iaurt si multe altele.

Fluturi și albine vii - expoziție

Ingredientele sunt și simple și ieftine, iar din aceasta compoziție ies undeva în jur de 50 de bucăți potrivite pentru 6-8 persoane, depinde de cât de flămânde sunt. Azi le-am făcut alături de un cartofi dulce copt, puțin zdrobit peste care am pus niște ulei de măsline și o salsa picantă de roșii. Vă spun drept, nu m-am oprit din mâncat până nu am simțit că explodez :))

Sunt atât de bune încât vor intra direct în lista preparatelor favorite.

Am folosit:
-500 g linte rosie spalata bine si tinuta in apa cel putin 12 ore
– 300 g morcov dat pe razatoare
– 200 g ceapa
– 50 ml ulei
– 50 g susan alb
– 1 lingurita curry
– 1 lingurita tumernic
– 4 catei de usturoi
– 1 legatura mare de patrunjel
– 1 lingurita piper
– 1 lingurita fulgi peperoncini
– 1 lingurita sare
– 70 g faina
– 2 linguri gris
– ulei pentru prajit
Ceapa si morcovul se calesc putin in ulei, lintea se da prin masina de tocat (eu am folosit blenderul vertical), se amesteca toate, se formeaza chiftelele si se prajesc OBLIGATORIU in baie de ulei. Gata!”, spune chef Nicolae Tomescu.

Pentru mai multe rețete inedite, pentru toate gusturile, puteți să intrați pe site-ul chefnicolaietomescu.ro sau îl puteți urmări pe Facebook și Instagram, 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns