miercuri, octombrie 27, 2021
Rețete bănățene

Cine este producătorul din Banat, care nu vrea să renunțe la rețetele tradiționale. „Nu facem mezeluri din prafuri la sac”

În România măcelăriile mici sau făbricuțele locale de mezeluri au dispărut rapid, în ultimii ani, fiind înghițite de marii procesatori, care pun accentul pe cantitate, fără țină foarte mult la calitate.

În supermaketuri găsim tot mai rar mezelurile care să fie făcute exclusiv din carne și nu din „prafuri la sac”. Unul dintre micii producători din Banat, care încă supraviețuiește și nu renunță la rețetele tradiționale de mezeluri, este cel de la Recaș. Inginerul Vasile Semen, unul dintre oamenii cu vechi rădăcini în agricultura bănățeană, încă se încăpățânează să ducă mai departe o mică făbricuță, unde produce mezeluri ca pe vremuri. Produsele marca Reco nu au loc în marile magazine, însă se găsesc în magazinele locale, de cartier, acolo unde ajung prin rețeaua proprie de distribuție, creată de Vasile Semen.

„Noi facem procesarea la Recaș și facem produse din carne și vreau să subliniez, produse din carne, pentru că nu folosim deloc amestecuri. Astăzi poți face orice din prafuri la sac. Noi nu facem așa ceva, în primul rând pentru că ținem să punem pe masa consumatorilor produse de calitate și în al doilea rând nici nu avem o astfel de tehnologie. La noi în secție, încă se răsucesc la mână cârnații, încă se împerechează manual, încă îi pun oamenii pe cărucioare. Putem spune că noi avem statutul de făbricuță sau o măcelărie mai mare. Produsele noastre merg strict pe rețeaua noastră de distribuție. Avem magazine nostre, unul la Recaș, altul la Buziaș, însă avem o rețea de magazine locale, de cartier, în Timișoara, Lugoj și în zona rurală. Ajungem până la granița cu Carașul, dincolo de Făget, până la granița cu Hunedoara și, în partea cealaltă, către Lipova, Jimbolia, Sânnicolau. Practic tot județul este acoperit prin rețeaua de magazine locale. În felul acesta, produsele noastre ajung foarte proaspete la consumator”, spune Vasile Semen.

Reco produce cârnați, salamuri, cremwursti-polonezi, șuncă presata, afumături, semipreparate, parizer, produse de sezon, carne refrigerată. De sărbători, pune la dispoziția cumpărătorilor și pachete speciale, cu produse specifice perioadei. Proprietarul Reco spune că în ultimii doi ani s-a înregistrat o creștere a vânzărilor și în online.

„Am înregistrat o creștere considerabilă pe magazinul online reco-banat.ro, unde tot mai mulți consumatori își comandă diverse. Și clienții sunt fideli, observăm că dacă au comandat prima dată. majoritatea revin, ceea ce pentru noi este confirmarea că produsele noastre sunt de calitate și sunt apreciate”, mai spune Semen.

Produsele din carne marca Reco, puteți să le găsiți în magazinele de cartier. Acolo unde nu aveți așa ceva, puteți comanda direct de pe reco-banat.ro

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?