Evenimente

Ești pregătit pentru tura anului? Timișoara City Marathon, a treia ediție gata de start în capitala Banatului

foto: Dan Aparaschiveifoto: Dan Aparaschivei

Sportul, comunitatea, sprijinul reciproc, sunt doar câteva dintre motivele care stau la baza Timișoara City Marathon, cea mai importantă tură de alergare a anului din capitala Banatului. Și în acest an, pentru al treilea la rând, cei de la Alergotura îi vor invita la o tură de alergare pe cei care iubesc jogging-ul și o fac fie din pasiune, fie pentru performanță.

Distractie pe patine

Și cum Timişoara se pregăteşte pentru a oferi turiştilor în anul 2021 un program cultural deosebit, cu ocazia deţinerii de către oraş a titulaturii de Capitală Europeană a Culturii, un eveniment sportiv de amploare poate fi locul ideal pentru promovarea ideei de oraș turistic și cultural pentru următorii ani.

RETIM

Zeci de mii de persoane folosesc prilejul unor evenimente sportive populare pentru a vizita şi descoperi noi oraşe şi istoria lor. În acest context, organizaţia Alergotura doreşte să completeze oferta culturală cu una sportivă cu scopul de a atrage în Timişoara publicul interesat de evenimente de alergare, în special de probe de maraton şi semimaraton.

În 2017, Alergotura a inceput organizarea Timişoara City Marathon cu o ediţie pilot. Ineditul evenimentului a constat în tema în jurul căreia va fi construită imaginea şi promovarea evenimentului: Cucerirea Cetăţii Timişoarei de către prinţul Eugeniu de Savoya. În 2018 și 2019, cursa a luat amploare, iar în 2019 ajunge la un nou nivel.

Vor fi mai multe curse de anduranță pentru fiecare categorie de participanți, de la cursa de familie de 2 kilometri, la cele de 5 sau de 10 pentru alergătorii de nivel mediu, la cele lungi de anduranță, de 21 și respectiv 42 de kilometri, adică semimaraton și maraton. Toate detaliile despre trasee, prețurile pentru kiturile de tură și restul informațiilor necesare sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns