Evenimente

Fashion show-uri, expoziție de fotografie și ateliere de gravură în lemn, la Iulius Town

Săptămâna aceasta la Iulius Town creativitatea este exprimată prin patru tehnici, pe cât de diferite, pe atât de surprinzătoare: fotografie, gravură în lemn, show-uri de modă și teatru de păpuși pentru copii. Timișorenii sunt așteptați să încerce xilogravura alături de un meșteșugar renumit, studenții și masteranzii își vor prezenta lucrările de diplomă și disertație, într-un fashion show, cei mici sunt invitați la o nouă reprezentație a teatrului de păpuși, iar curioșii pot descoperi expoziția de foto „Tezaur Uman Viu”.  

RETIM

Absolvenții de la Licență și Masterat ai programul de studiu Modă-Design Vestimentar al Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara, își lansează, vineri, 7 iulie 2023, colecțiile de Diplome și Disertații. Evenimentul va avea loc în Iulius Gardens, începând cu ora 20.00, unde cei prezenți vor admira un adevărat show de modă.

Fidelity by Iulius Mall

Asociația „Photographica” îi așteaptă pe timișoreni să descopere cele 24 de lucrări în care au surprins esența „Tezaurului Uman Viu”. În cadrul expoziției se vor organiza ateliere de xilogravură (gravură pe lemn), susținute de Mircea Lac, meșter în prelucrarea lemnului și a metalului. Atelierele au loc sâmbătă, la demisolul Iulius Town, în zona Atrium, de la ora 14.00, și duminică, de la ora 12.00, iar participanții vor realiza xilogravuri cu motive tradiționale, ce vor putea fi luate acasă.

Cei mici sunt așteptați să afle „Aventurile unui pinguin”, puse în scenă de îndrăgitele marionete, în cadrul teatrului de păpuși. Spectacolul are loc duminică, de la ora 11.00, la demisolul Iulius Mall, zona Atrium.

Descoperă folclorul mondial la „Festivalul Inimilor” și bucură-te de spectacol și în Iulius Town, până în 9 iulie, între orele 17.00 – 18.00. Tradițiile balcanice vor putea fi văzute vineri, puse în scenă de AnsamblulIvan Velev” din Bulgaria și Ansamblul Elassonas” din Grecia. Sâmbătă, AnsamblulBranko Krsmanović” va reprezenta Serbia pe scena din Iulius Gardens, urmat de AnsamblulHasad”, Turcia. Reprezentațiile se vor încheia duminică, cu AnsamblulLaza Nancic” din Serbia și AnsamblulEszterlanc” din Timișoara.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns