vineri, iulie 3, 2020
Evenimente

Festival de talie europeană dedicat fotografiei la Timișoara

Prima ediţie Imagine Timişoara Festival are loc în 18-22 Noiembrie şi aduce la un loc fotografia de eveniment, de stradă, de produs, fine art, beauty sau fashion.

ITF doreşte să promoveze fotografia sub toate formele sale şi să crească interesul publicului larg legat de acest domeniul cu ajutorul profesioniştilor din acest sector.  Agenda ediţiei 2019 cuprinde o conferinţă de fotografie pe durata a două zile, pentru 200 de participanţi, urmată de 7 workshopuri pe teme dedicate celor pasionaţi de diversele domenii fotografice.

Pe parcursul anului, Imagine Timisoara Festival a desfășurat şi 3 concursuri de fotografie (portret, de stradă şi de eveniment). Expoziţiile Imagine Timişoara Festival oferă o ocazie de expunere pentru toţi cei care practică fotografia ca pasiune sau meserie. Cei 20 de câştigători din cadrul concursului de fotografie portret au lucrările expuse în cadrul Galeriei Primăriei Timișoara, cele mai bune cadre ale concursului de fotografie de stradă sunt prezentate publicului alături de momentele surprinse de Virgil Simonescu – fotograf de presă timişorean cu o experienţă de peste 10 ani, la Shopping City Mall, iar expoziţia de fotografie de eveniment şi nuntă are loc într-o locaţie neconvenţională – Incuboxx.

Pe lângă acestea Imagine Timişoara Festival cuprinde un târg de echipamente foto-video şi premiera unui film documentar despre fotografie (WedTrotter). Speakerii ediţiei 2019 a conferinţei Imagine Timişoara Festival sunt Hajdu Tamas, Alexandru Hreniuc, Alexandru Mateiu, Andra şi Marius Drăgan, Andrei Vuia, Cătălin Anghel, Cătălin Balog Bellu, Daniel Ilinca, Marius Bărbulescu, Sabina Mladin şi Ştefan Mirea, alături de fotograful olandez Damon Pijlman.

Imagine Timişoara Festival este un proiect al Imagine Timişoara, asociație înfiinţată în 2019 de către un grup de profesionişti în domeniul fotografiei, care colaborează constant alături de voluntari, pentru promovarea şi susţinerea evenimentelor, având ca focus educarea şi creşterea interesului pentru acest sector artistic sub toate formele sale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori: