luni, iunie 14, 2021
Evenimente

Invitație la o drumeție pe urmele zimbrilor din Munții Banatului

zimbri-banat-carașFOTO WWF Romania

Iubitorii drumețiilor sunt așteptați la Armeniș, duminică 16 mai, la o zi pe urmele zimbrilor reintroduși în sălbăticie. Întâlnirea se face, la ora 9.30, la Armeniș, în Caraș Severin. Traseul este Armeniș – zona de reintroducere zimbri – Valea Râului Alb- Valea Râului Lung și durează cam șase-șapte ore.

„Vă invităm la o zi de explorare a naturii, pe tărâmul fermecător al zimbrilor liberi, in inima Munților Țarcu. Vom străbate zone împadurile și poieni superioare cu panorame încântătoare, destinația fiind zona de reintroducere a zimbrilor. Însoțiți de un ranger, veți fi ghidat în zonele cu maxime șanse de observare a zimbrilor. Veți identifica și interpreta urmele lăsate de diverse animale în pădure. Veți avea parte de o zi de drumeție în natură în care focusul va fi îndreptat către observarea acesteia. La cerere, la întoarcerea din drumeție se poate organiza și o masă tradițională cu produse si băuturi locale.”, anunță organizatorii.

E necesar echipament corespunzător de munte pentru drumeții medii: bocanci sau încălțăminte de trekking (în funcție de sezon), îmbrăcăminte în funcție de sezon (se recomandă indiferent de sezon pantaloni lungi); rucsac de zi (20 – 35 l); pelerină ploaie; bidon apă.

Detalii puteți obține la telefon 0724302875 (Florin).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns