Evenimente

Noapte deosebită la Muzeul Satului din Timișoara. Muzică, cultură și literatură într-un cadru plin de istorie și tradiție

Evenimentul cultural mult așteptat de iubitorii de artă și istorie revine în acest an la Hambarul de la Muzeul Viu din Timișoara. Noaptea Muzeelor, ajunsă la cea de-a 17-a ediție, va avea loc sâmbătă, 13 mai 2023, la Hambarul din cadrul Muzeului Satului, începând cu ora 16:30.

RETIM

Vizitatorii sunt invitați să petreacă o seară plină de cultură, muzică și literatură într-un cadru plin de istorie și tradiție. Evenimentul va începe cu trei conferințe susținute de personalități marcante din domeniul culturii și istoriei, iar apoi se va continua cu o lansare de carte.

Fidelity by Iulius Mall

Robert Șerban și Marcel Tolcea vor prezenta volumul lor intitulat ”Timișoara Underground: orașul care nu se vede”. Cartea este o privire inedită asupra istoriei subterane a Timișoarei și promite să fascineze publicul cu informații inedite și povești captivante.

În cadrul evenimentului, vor avea loc și două concerte live, care vor fi momentele de vârf ale serii. Primul concert, Jazz a la jais, va fi susținut de Ionuț Dorobanțu și Alina Giurgiu, iar cel de-al doilea va fi susținut de trupa NIGHTLOSERS și va avea loc pe scena mare, începând cu ora 19:00.

Noaptea Muzeelor este un eveniment care a început în Franța în anul 2005 și care s-a răspândit rapid în întreaga lume. Scopul acestuia este de a aduce cultură și istorie mai aproape de publicul larg și de a oferi oportunitatea de a vizita muzeele și galeriile de artă într-un mod inedit și special.

Proiectul este coordonat de Borco Ilin, iar finanțarea este asigurată de Consiliul Județean Timiș. Intrarea la eveniment este gratuită, iar organizatorii așteaptă cu drag iubitorii de cultură și istorie să ia parte la această seară specială.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns