Evenimente

O universitate din Banat împlinește 100 de ani de la înființare

Una dintre cele mai importante universități din Banat împlinește în aceste zile un secol de la înființare. Este vorba despre Universitatea Politehnica din Timișoara, care pe 11 noimebrie împlinește 100 de ani de la inaugurare.

Distractie pe patine

Cum pandemia de coronavirus este în plină desfășurare, evenimentul care marchează cei 100 de ani de existență se va muta în online. Astfel, în data de 11 noiembrie 2020, la ora 11:00, când se împlinesc 100 de ani de la semnarea, de către regele Ferdinand, a Decretului de înființare a Școlii Politehnice, va fi organizat un eveniment online, dedicat celor care reprezintă Politehnica la 100 de ani: cadre didactice, personal auxiliar, dar și studenți.

RETIM

În cadrul evenimentului aniversar vor avea loc lansarea imnului academic de Centenar, prezentarea mesajului rectorului în funcție, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, dar și a mesajelor foștilor rectori ai UPT, al președintelui Senatului UPT, al reprezentantului studenților, prezentarea colecției „Monografii UPT”, anunțarea filmului documentar dedicat Centenarului, lansarea emisiunii numismatice dedicate Politehnicii timișorene, mesaje din partea facultăților, a ligilor studențești, lansarea videoclipului piesei „O sută de ani” a formației RockIng (formată din muzicieni celebri, absolvenți ai UPT).

Detalii găsiți aici.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns