Oameni din Banat

Proiect inedit! Actorul timișorean care vă face cumpărături, vă gătește și joacă teatru la voi acasă

Ionuț Pîrvulescu este actor de la 17 ani de când, spune el, ”a pus piciorul” pe scândura Teatrului din Drobeta-Turnu Severin. Acolo a început la Trupa Cortina și chiar dacă atunci nu avea școală de teatru a simțit că o să facă asta. A urmat mai apoi cursurile Facultății de Teatru din Timișoara, A jucat la Teatrul de Copii și Tineret Merlin și la Teatrul Național. De 12 ani este actor la Auăleu și aici se simte cel mai liber.

Distractie pe patine

Cum de luni de zile teatrele din Timiș sunt închise, i-a trecut prin cap să pună în practică un proiect inedit, care să îi aducă și un venit. Dar, poate că mai mult decât orice, s-a gândit, spune el, la o modalitate de a face oamenii să reînceapă să socializeze.

RETIM

„Vă rugăm să închideți telefoanele pe toată durata întâlnirii!”

Pachetul propus de Ionuț clienţilor include cumpărăturile și prepararea mesei chiar în bucătăria gazdelor.

”Vă invit să mă invitați să moderez și să gătesc pentru un număr restrâns de persoane o întâlnire, o masă la voi acasă. Eu voi face cumpărăturile în funcție de ce vă doriți. Pregătirea mesei și a preparatelor o vom face împreună, după îndemânarea și dorința  fiecăruia.  Apoi sunteți serviți la masă ca la voi acasă! După ce se va auzi zgomotul farfuriilor goale, am să coc un desert pe care nu l-am mai gustat de ceva vreme: un scurt moment teatral ca să nu simt(ă) actorul că a venit doar să facă act de prezență. Eu de fel sunt pozitiv dar acum sunt negativ la zi!!”. Așa sună oferta lui Ionuț.

”Încerc și vreau să cred că reușesc să ofer bucurie. Practic mă pun de acord cu gazda în ceea ce privește meniul, fac cumpărăturile, gătesc  cu cei veniți la petrecere după îndemânarea și voința fiecăruia, mă joc cu ei cât durează procesul de gătit, ceva jocuri unde îi fac să râdă ca să facă loc mâncării, îi servesc la masă ca la ei acasă sau bufet suedez (cine nu știe suedeză, nu mănâncă) apoi le zic un monolog. Pe tot parcursul șederii mele acolo încerc să nu stea pe telefoane”, spune artistul.

De-a lungul sesiunii încearcă să implice gazda și oaspeții în tot acest parcurs gastro-teatralicesc. La prima experiență a fost primit cu foarte multă căldură și mereu încurajat. ”Gazda m-a pus șef (nu chef) pe bucătărie, pe rând fiecare invitat  în parte, de la cel mai mic până la cel mai mare, m-a ajutat cu ce a putut și știut”, povestește Ionuț.

Actorul spune că nu a simțit că face un compromis recurgând la această alternativă. Dimpotrivă a reușit să îmbine cele două pasiuni ale sale, cea pentru teatru și cea pentru gătit. Cât despre reacțiile colegilor de breaslă, aceștia l-au susținut și îl susțin în continuare. ”Chiar o să mi se alăture”, spune cu convingere Ionuț.

Cereri ciudate nu a avut până acum și nu a întâmpinat dificultăți în pregătirea meniului. ”Dacă o să am, o să le zic să mă caute în doi-trei ani”, spune el.

Adevăratul show începe însă când apare mâncarea pe masă și când invitații spectatori îl ascultă la final. Preţul pentru o astfel de reprezentaţie este de maximum 100 de lei. Așa că dacă vă doriți să vă surprindeți oaspeții cu un meniu și un spectacol mai altfel, cu siguranță Ionuț este omul potrivit. Cât încă mai are timp că acușica se redeschid teatrele!

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns