Locuri din Banat

Singurul sat rotund din România găzduiește un muzeu unic în Banat. Merită vizitat indiferent de anotimp

FOTO ghidulmuzeelor.cimec.ro

Localitatea  Charlottenburg găzduiește o comoară culturală și naturală a Banatului. Muzeul Cinegetic Charlottenburg, fondat în 2014 oferă o incursiune fascinantă în lumea vânătorii și a naturii din Banat. Charlottenburg se află la o oră distanță de Timișoara și este cunoscut drept singurul sat rotund din România. Datorită formei sale deosebite, întreaga localitatea a fost declarată monument istoric.

RETIM

Clădirea care adăpostește Muzeul Cinegetic Charlottenburg, construită în 1890 de Contele Siegfrid von Wimpffen, a păstrat de-a lungul timpului destinația inițială de casă de vânătoare. Astăzi, clădirea este considerată un monument istoric și servește ca decor impresionant pentru această destinație culturală și ecologică deosebită.

Iulius Town

Muzeul dispune de o colecție impresionantă de exponate, care au fost premiate la expoziții naționale, aducând în prim-plan bogăția și diversitatea vânătorii și a naturii din Banat. Printre aceste exponate se numără trofee de cerb lopătar, cerb comun, colți de mistreț, precum și fotografii captivante care ilustrează frumusețea acestei regiuni. De asemenea, puteți admira trofee de vânătoare, păsări și animale naturalizate, blănuri și trofee de muflon, căprior.

Centru de educație pentru elevi și nu numai

Muzeul Cinegetic Charlottenburg nu se rezumă doar la expunerea exponatelor, ci are și o misiune importantă de a educa și informa publicul larg cu privire la vânătoarea și natura din Banat. În acest scop, muzeul găzduiește un centru de educație ecologică sub numele de „DESCOPERĂ PĂDUREA.”

Acest centru, aflat în subsolul muzeului, dispune de trei săli spațioase și este echipat cu tot ceea ce este necesar pentru a desfășura diverse activități și programe educaționale.”DESCOPERĂ PĂDUREA” este locul unde preșcolarii, școlarii, liceenii și studenții pot învăța despre importanța conservării naturii și a biodiversității.

Aici, aceștia se pot bucura de activități interactive, observații pe teren, jocuri educaționale inedite (cum ar fi planșe cu elemente din natură create împreună cu copiii prin tehnica colajului), lecturi de povești cu tematică ecologică, povești vânătorești și multe altele.

Locul perfect de relaxare

În plus, experiențele educative continuă în curtea muzeului și în livadă, care se întind spre ochiul de apă din apropiere. Aici, vizitatorii pot participa la observații pe teren, activități de grup captivante, lecturi de povești cu animale, povești vânătorești, desen și multe altele.

Cu o curte înfrumusețată de un foișor și bănci, Muzeul Cinegetic Charlottenburg oferă și un loc perfect pentru relaxare, unde vizitatorii se pot bucura de liniștea și frumusețea pădurii din apropiere.Muzeul Cinegetic Charlottenburg este o destinație fascinantă care aduce laolaltă vânătoarea, natura și educația ecologică într-un mod unic.

Acest muzeu este un adevărat tribut adus moștenirii culturale și naturale a regiunii Banat și merită cu siguranță o vizită pentru toți cei interesați de această tematică.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns