Locuri din Banat

Tabără cu observator astronomic în casa din Banat a cosmonautului Dumitru Prunariu. Satul mai are doar câțiva locuitori

Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român și cetățean de onoare al județului Timiș, a semnat contractul prin care a donat Consiliului Județean Timiș un teren de peste 1.600 mp pentru construirea unui centru educațional. Această donație va fi transformată într-un nou obiectiv turistic de referință în județul Timiș.

RETIM

Visul lui Dumitru Prunariu de a ne putea conecta mai ușor la cosmos se va materializa prin centrul educațional ce va fi ridicat în localitatea Groși(Timiș), situată departe de poluarea atmosferică, de zgomotul și de luminile orașului. Astfel, va fi creat cadrul propice pentru construirea unui observator astronomic și organizarea de evenimente și tabere prin care tinerii să descopere frumusețea astronomiei.

Fidelity by Iulius Mall

„Suntem onorați că vom putea valorifica capitalul științific și educațional al unui loc cu atâta încărcătură sentimentală, fiind vorba despre terenul de lângă casa bunicilor unde Dumitru Prunariu a copilărit”, a declarat Alexandru Proteasa, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș.

Acesta a mai spus că centrul educațional care va fi construit în următorii ani va fi un loc de referință pentru toți cei pasionați de astronomie și pentru cei care doresc să înțeleagă mai bine cosmosul. Donația făcută de Dumitru Prunariu este un gest nobil și un exemplu de implicare civică, prin care se transmite generațiilor viitoare importanța cunoașterii și studierii universului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns