Evenimente

Timișorenii chemați să urce pe munte, din Sat Bătrân până la poalele crestelor, în căutarea primilor fulgi de nea

Timișorenii sunt chemați să urce pe munte, din celebrul Sat Bătrân de la Armeniș până la poalele crestelor munților Țarcu, în căutarea primilor fulgi de nea ai sezonului. Caraș Severin este al 3-lea județ ca mărime din țară și circa 70 % din suprafața sa este acoperită de munți, cei mai înalți fiind Țarcu și Godeanu. La poalele acestor munți, în special a munților Țarcu se află sate de munte adunate (pe vale) și răsfirate ( pe culmile piemontane).

RETIM

Călătoria va porni de la baza muntelui dintr-un sat frumos, așezat pe valea pârâului Armeniș la peste 400 m alt, denumit simplu Sat Bătrân. Este un sat cochet și amplasat într-un cadru foarte pitoresc. De aici vei începe treptat să urci drumul de munte ce duce pe Culmea Lazuri și mai departe în Poienile Plopului, urcând șerpuit prin păduri și luminișuri și ajungând în final deasupra satelor și văilor cărășene într-o zonă de o frumusețe rară!

Fidelity by Iulius Mall

Pe măsură ce urci tot mai mult ți se deschid priveliști largi la mari depărtări către munții Țarcu, Godeanu, Semenic, Almajului și culoarul Timiș-Cerna. După o  plimbare prin poienile Plopului, vei coborî spre nord pe valea pârâului Armeniș, mergând tot la vale pe lângă apă până în Sat Bătrân. Cu puțin noroc ai șanse să iei contact cu prima zăpada din acest sezon sau macar să o admiri pe crestele munților Țarcu și Godeanu.

Detalii aici.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea noastră de cititori:

Lasă un răspuns